Komentara: 25
Pregleda: 11012

Ni kriv ni dužan završio u zatvoru

16.06.2011. u 22:09h
Izvor: RTV City
Ni kriv ni dužan završio u zatvoru
Činjenica da ste platili kaznu za prekršaj koji ste počinili ili možda i niste, ali je nečija procena bila takva, ne mora da znači da se jednog dana nećete naći iza rešetaka kako biste je i “odležali”. U to se uverio naš kolega novinar, Božidar Spajić, koga su prošlog četvrtka u prepodnevnim časovima telefonom pozvali iz policijske stanice i rekli mu da dođe kako bi se razrešilo pitanje oko neke kazne.

Znajući da je platio jedinu koju je imao, zbog toga što mu se zapalio dimnjak, iako ga je , kako tvrdi, redovno održavao ali su nadležni procenili da nije, Spajić se zaputio u policijsku stanicu, očekujući da će mu saopštiti da je načinio neki saobraćajni prekršaj i da to mora da plati. Umesto toga, usledilo je, malo je reći, neprijatno iznenađenje - zatvor.

Spajić je imao pravo na jedan telefonski poziv, u kome je obavestio suprugu da je u zatvoru. Ona je javila prijateljima u kakvoj nevolji se zadesio njen muž, nakon čega su oni uplatili traženi iznos od 2,000 dinara, prikazali sudiji za prekršaje i tek kada je u zatvor stigao faks iz suda o izvršenoj uplati, Spajić je nakon četiri sata provedena u zatvoru, koji kako je rekao ne bi poželeo ni krivima ni pravima, pušten.

Tek tada je saznao da su ga zatvorili zbog već plaćene kazne, one za zapaljeni dimnjak. Iako su mu vraćene dve hiljade, Spajić ne smatra slučaj završenim, zbog stresa koji je, kao čovek ozbiljno narušenog zdravlja preživeo i on ali i njegova porodica. I to ni kriv ni dužan.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 11012
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

zatvor

bozidar spajic

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.