Komentara: 2
Pregleda: 5500

Оni dolaze: Danica Dželebdžić, učenica Politehničke škole

22.08.2018. u 12:25h
Izvor: Subotica.com
Ispred audio-vizuelne instalacije na temu o otuđenosti, koju je u Noći muzeja postavila Danica Dželebdžić, učenica LT 3-9 odeljenja Politehničke škole bez reči su stajali posetioci svih generacija.
Оni dolaze: Danica Dželebdžić, učenica Politehničke škole

Na svojstven način na zidovima škole u Matije Gupca predstavila je sveprisutniju pojavu otuđenosti među ljudima i samoće u savremenom društvu i tako skrenula pažnju javnosti na svoj talenat.

- Ona je predstavljala osećaj usamljenosti, koji je veoma ličan i meni i drugim posetiocima, jer sve svako bar nekad tako osećao. To je bila silueta koja je predstavljala osobu koja želi nesto da kaže posmatračima, ali je ona nečujna i ne razumeju je – objašnjava Danica Dželebdžić. - Prvi put sam to radila i plašila sam se kako će ispasti. Drago mi je da ju je videlo dosta ljudi.

ONI DOLAZE, SEZONA II - U cilju promovisanja talentovanih i izrazito uspešnih učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici, njihovih rezultata i postignuća tokom dosadašnjeg obrazovanja, nastavljamo serijala tekstova posvećenih ovim mladim ljudima koji su privukli pažnju i lep su primer društvu.

Danica je, kako kaže, oduvek želela da se bavi likovnom umetnošću, a inspiraciju pronalazi svuda oko sebe.

- Želela bih da se bavim slikanjem ali i stripom koji jako volim. Uzora nemam, postoje ljudi čiji rad mi se sviđa ali se trudim da se ne ugledam na njih, nego da izgradim svoj stil. U umetnosti je najvažnije biti svoj.Trudim se da pratim savremene tokove na umetničkoj sceni, a posebno mi se svidela konceptualna izložba multimedijalnog umetnika Saše Tkačenka u Savremenoj galeriji. – smatra Danica. - Važno je da umetnost prati sve što se dešava, volim slikarstvo ali imam veću mogućnost da se izrazim u višemedijskoj sferi, gde se spajaju instalacije, performansi, likovni izraz... To nije uvek lako sve spojiti, mora da postoji dobar koncept i ideja da bi se izvelo.

Оni dolaze: Danica Dželebdžić, učenica Politehničke škole

Mladoj umetnici je jako važna reakcija publike, jer umetnost mora da izazove reakcije.

- Posmatrač ne sme da ostane ravnodušan. To je nešto najgore – naglašava Danica. - Ni ja koja radim ne smem da budem ravnodušna. Kada mi se nešto ne sviđa kako je ispalo, pokušam da popravim, ali se najčešće iznerviram. Drugarica i ja imamo praksu da sve radove koji nam nisu uspeli, zbog kojih smo se nervirale i čak ni posle toga nisu uspeli, spalimo za Novu godinu.

Pored školskih obaveza, Danica volontira u Crvenom krstu i Klubu društvenih igara „Collected Company“, crta i dosta čita.

- Krečili smo i sređivali Klub društvenih igara. Tamo se igraju jako zanimljive igre, ne samo one standardne poput monopola ili „ne ljuti se čoveče“. Jako je dobra atmosfera i uživam radeći – dodaje Danica.

Оni dolaze: Danica Dželebdžić, učenica Politehničke škole

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5500
Povezane teme

politehnička srednja škola

oni dolaze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.