Komentara: 13
Pregleda: 5561

Nezakonito prisvojili preko 100 miliona dinara, zbog pranja novca i utaje poreza uhapšene četiri osobe

24.02.2021. u 15:41h
Izvor: Subotica.com
Policijsko Odeljenje za borbu protiv korupcije uhapsilo je četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja. Oni se sumnjiče da su protivpravno prisvojili više od 100 miliona dinara.
Nezakonito prisvojili preko 100 miliona dinara, zbog pranja novca i utaje poreza uhapšene četiri osobe

Policija je uhapsila A. K. (1973), odgovorno lice firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici, koja se tereti da je izvršila krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. K. (1971), M. Đ. (1983) i D. Đ. (1973), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je A. K., u periodu od 2016. do 2019. godine, radi izbegavanja plaćanja poreskih obaveza davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova.

- Postoje sumnje da je A.K., u istom vremenskom periodu, izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. K., M. Đ. i D. Đ., koji su taj novac podizali i vraćali A.K. - navodi se u policijskom saopštenju - Kako se sumnja, da bi prikrila neosnovan prenos novca osumnjičena A. K. je sačinjavala lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Postoji sumnja da je A.K. od decembra 2018. do maja 2019. godine u više navrata sa poslovnog računa firme neosnovano podizala novac. Takođe sumnja se da je A. K. ovim radnjama pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu oko 104,5 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 5561
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.