• Pregleda: 23691

Neplaćena kazna "zatvara" granicu

Neplaćena kazna "zatvara" granicu

Ukoliko ste se parkirali na zelenoj površini i niste platili kaznu, ili ste pričali mobilnim telefonom dok vozite, a niste se odazvali na poziv suda, u opasnosti ste da budete vraćeni sa srpsko-mađarske granice, ukoliko putujete u Mađarsku.

Za sada nije bilo ovakvih slučajeva u Prekršajnom sudu u Subotici, ali sud ima mogućnost da izda opštu naredbu za dovođenje, ukoliko stranka izbegava da dođe na sud.

Mera nije vezana za težinu prekršaja, već za ponašanje okrivljenog i njegovo izbegavanje pravde. Zbog toga se svima savetuje, da pre polaska na put u registru neplaćenih kazni provere da li imaju neku neizmirenu obavezu i odmah je plate.

Izvor: RTV

povezane teme

14
buzdovan Odgovori
U u zemljama u regionu je to praksa vec odavno.
MASTER Odgovori
Aj hvala Bogu da malo budemo isti pred zakonom
Milan Odgovori
Zakonom upravljaju budale.. ocigledno im je dosadno
SkyWalker Odgovori
Dopunite da se to odnosi na sve prelaze da naši hejteri ne bi odmah prozivali Mađarsku da nam neda iz zemlje i da naravno krene Vučiću p***
Dado Odgovori
@skywalker
niko neće prozivati Mađarsku ne brinite za to ali ovo Vučiću p..... će ostati zanavek.
Oko sokolovo Odgovori
"...ukoliko stranka izbegava da dođe na sud"

A šta ćemo kada sud izbegava da pozove stranku? Ili kada privede stranku (liši je slobode) pod izgovorom da se nije odazvala pozivu, a naknadno se ispostavi da poziv nije uručen ili da čak nije ni poslat? Šta ćemo sa tim protivpravnim ponašanjem suda, ko će sud da kazni? Daj, Srbijo, ne izigravaj nevinašce. Znamo te! Iz Strazbura.
kiki Odgovori
Seselj ja za sve ove amater a tek Slobo mala maca , ja bi prvi da sve bude kao u evropi i regionu cak i plata
city woman Odgovori
Parkiranja na zelenoj površini ima veoma mnogo, ali nema ko da kažnjava.
Član51406 Odgovori
Proveravaju li se naši građani sa mađarskom ličnom kartom ili sa mađarskim pasošem?Ako jeste,kako?Pipnit će im vrh nosa?
rax Odgovori
ja se godinama pitam, da li je zaustavljanje i parkiranje u srbiji na autobuskoj stanici (naravno ne autobusu) dozvoljeno. skoro svaka autobuska stanica je puna kola, nikada nisam videla saobracajnu policiju da pise reg. brojeve ili deli kazne.
Sebbo Odgovori
Ovde mozete proveriti imate li kakva zaduzenja prema drzavi


https://rnk.sipres.sud.rs/
Dado Odgovori
Sad će kerovi da dižu tarifu. Jer, ako si osuđen za nešto veće platićeš više na izlazu. Sranje je ovde ali nije ni drugde bolje reče neko ko se vratio u Srbiju a zna dobro da „kolje“.
Alibaba Odgovori
A ovi sto ne putuju preko ne moraju placati kazne??????????
Mlp Odgovori
À da li neko zna moze li da se proveriti negde van granice,da li imate kaznu u Madjarsku?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.