Komentara: 10
Pregleda: 2586

Neophodo je što pre rešavati problem nezaposlenosti

22.01.2014. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
Ukoliko želi napredak, sadašnja politička struktura mora da pomeri svoju optiku sa toga da nije moralni čistunac, jer su to do sada svi radili, izjavio je sinoć gostujući u emisiji In medias res politički analitičar, prof. dr Boško Kovačević.
Neophodo je što pre rešavati problem nezaposlenosti

Uspeh se u politici meri isključivo po političkom učinku, po tome koliko građani žive bolje. Jedan od problema, koji zaheva što hitniji pristup je mogućnost zapošljavanja, stvaranje novih radnih mesta.

Neophodno je pristupiti problemu ozbiljnog ulaska u proces reindustralizacije proizvodnje, stvoriti ambijent podrške za ljude koji su u malom i srednjem biznisu, kao i da  započti  procese socijalnog i projektnog zapošljavanja. Kuturna i kreativna industrija je veliki rezervoar za zapošljavanje a  kod nas je još uvek to misaona imenica, ističe prof. Kovačević.

On smatra da bi treabalo prestati sa koalicionim kombinatorikama, jer će se ubrzo smanjiti sam patrijski plen, te i interes za preusmeravanjem u privatne džepove. Ukoliko zaista postoji želja za napretkom, potrebno je jedno ozbiljno kritičko sagledavanje, naglašava Kovačević.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2586
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

nezaposlenost

zapošljavanje

stranačko zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.