Komentara: 28
Pregleda: 5004

Nenad Čanak posetio GrO LSV – Pokrajinska vlada je stabilna!

25.03.2015. u 10:29h
Izvor: Subotica.com
U sklopu priprema za buduće izbore, subotički Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je posetio predsednik stranke Nenad Čanak.
Nenad Čanak posetio GrO LSV – Pokrajinska vlada je stabilna!

U obraćanju novinarima, Čanak je istakao da se često spekuliše od vremenu održavanja pokrajinskih i lokalnih izbora i da je za njegovu stranku sasvim svejedno da li će oni biti u decembru ove ili aprilu iduće godine, jer stranka ima kredibilitet, čvrstu poziciju i očekuje da će rezultat biti daleko bolji nego što je bio na prethodnim izborima.

- Moj optimizam je sasvim opravdan jer ono o čemu mi govorimo četvrt veka, i čemu smo uvek ostali dosledni, postaje dominantna stvar svuda u zemlji i sada imamo situaciju da u Narodnoj Skupštini Republike Srbije nema nijednog poslanika koji je formalno protiv pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, dok su nekadašnji giganti antiglobalističke borbe, od Šešelj dr Vojislava, Koštunice dr Vojislava i drugih, ostali kao vanparlamentarni opiljci bivših politika – naglasio je Čanak. - Sve ostale političke opcije pokazale svoju slabost, centralističke stranke iz Beograda gube svoju podršku u Vojvodini zbog, čestih unutrašnjih trvenja i kadrovskom strukturom koja nije bila dorasla veličini zadataka koji su se stavljali pred njih. Tako da sa pravom očekujemo da ćemo biti vodeća politička partija u Vojvodini.

I pored trzavica i razmimoilaženja mišljenja, Čanak smatra da će pokrajinska koalicija (DS-SVM-LSV) izdržati do sledećih izbora.

- DS će sve dati da istera četvrti mandat do kraja, njima je u to u interesu tim pre što je Pajtić doktor Bojan predsednik cele D stranke, a ne samo pokrajinskog odbora, to znači za njih strateški cilj – rekao je Čanak. - Nesporazuma je bilo sa SVM, koji je u međuvremenu postao nacionalna, dok smo mi uvek bili građanska stranka, imali smo nešto uzajamnih nekorektnosti, ali su se odnosi uveliko raščistili. Koalicija na pokrajinskom nivou je održiv sistem do sledećih izbora, ali niko ne isključuje saradnju i posle njih, ali pod uslovom da imamo jasan i precizan koalicioni sporazum, a ne da, kao do sada, sve bude bazirano na dogovoru.

Izvor: Subotica.com
Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u poseti Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 28
Pregleda: 5004
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

nenad čanak

dragan andrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.