Komentara: 9
Pregleda: 5674

Nema više našeg malog anđela

26.01.2011. u 14:13h
Izvor: Blic
Nema više našeg malog anđela

Sedela sam kući i čekala da se Ester i njena majka Eržebet vrate kući. Dete je bilo u školi, a pošto je već pao mrak, majka je išla po nju. Odjednom sam čula jak udarac. Izašla sam ispred kuće i videla neku gužvu dvadesetak metara dalje. Nisam ni slutila šta se desilo.

Pošto je bilo jako hladno napolju a ja sam bolesna, krenula sam nazad u kuću. Tada je dotrčao komšija i rekao da na putu leži moja unuka. Ceo svet mi se srušio - priča kroz suze Teza Peić Tukuljac, baka 10-godišnje devojčice Ester Peić Tukuljac koja je preksinoć poginula nedaleko od kuće u kojoj je živela sa majkom i bakom.

Baka kaže da se u prvom trenutku nadala da je devojčica živa i da će lekari uspeti da je spasu. Kada je prišla, međutim, postalo joj je jasno da unuke više nema.

- Ne sećam se ničega od te noći. Samo prizora unuke koja nepomično leži na asfaltu i potoka suza iz mojih očiju. Kasnije sam čula da je automobil koji je udario vukao 20 metara pre nego što se zaustavio. Kaže mi ćerka i da je vozio brzo. Pre šest godina mi je umro sin, Esterin otac, a sada sam ostala i bez unuke. Teško živimo, ali je Ester uvek bila nasmejana i unosila je radost u kuću. Kada je vidim, zaboravljala sam na sve probleme - dodaje Teza.

Baka nastradale devojčice

Bicikl koji je vozila kupila joj je majka pre dva meseca. Bio je to veliki izdatak za nezaposlenu Eržebet, ali je želela ćerci da olakša put u prilično udaljenu školu. Desetogodišnja Ester Peić Tukuljac išla je u četvrti razred u istureno odeljenje OŠ „Sečenji Ištvan“ iz Subotice. Obožavala je i da svira violinu. Maštala je da postane violinistkinja. Svi su je hvalili - kaže Teza Peić Tukuljac.

Vozač crvene „ford fijeste“, koji je naleteo na nesrećnu devojčicu, Milan V. (57) priveden je nakon udesa, a da li u celom slučaju ima elemenata njegove krivice i da li je u međuvremenu pušten na slobodu, zasada nije poznato jer se policija i Viši sud u Subotici juče nisu oglašavali po ovom pitanju.

Povezana vest: Auto usmrtio devojčicu

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5674
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.