Komentara: 3
Pregleda: 2733

Nema štrajka u školama

25.08.2009. u 13:02h
Izvor: RTV Yueco
Nema štrajka u školama

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine izjavio je da će škole od 1. septembra redovno početi sa radom bez štrajka. Na današnjem održanom sastanku, takođe je bilo reči i o nezakonitom pritisku na članove ovog sindikata od strane gradske uprave Subotica da prihvate umanjene troškove prevoza kao i o racionalizaciji u obrazovanju.

Štrajka će biti ali ne 1. septembra. Generalni štrajk koji su najavila 3 tzv. reprezentativna sindikata, kojima je inače reprezentativnost istekla još u septembru 2008. godine, očigledno nije bilo ni namera da se ovaj štrajk organizuje jer je njegov razlog za organizovanje već odavno otklonjen.

Jedna od tema, danas održanog sastanka, NSPRV bilo je i podpisivanje nezakonitog sporazuma o putnim troškovima između predstavnika sindikata obrazovanja i gradonačelnika grada Subotica. Predstavnici sindikata učestvovali su u pregovorima koji su vođeni drugom polovinom juna. Drugi pregovori su bili 29. juna, dok se podpisivanje sporazuma održalo 17. jula.

Od septembra će takođe biti uvedena i racionalizacija u pojedine škole. Što podrazumeva premeštanje pojedinih manjih odeljenja u kojima nema dovoljan broj učenika u druge škole, čime bi se smanjli troškovi pojedinih obrazovnih ustanova. Ova odredba jedino se, za sada, neće primeniti u manjim sredinama gde ne postoje takve mogućnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2733
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.