Komentara: 3
Pregleda: 5182

Neizvesnost oko školarine za master

26.05.2011. u 00:53h
Izvor: RTV Yueco
Neizvesnost oko školarine za master

Dvestotine šesnaest studenata druge godine master studija sa Ekonomskog fakulteta, kako za sada stvari stoje, moraće da plate overu letnjeg semestra, bez obzira na to što je u decembru prošle godine potpisan ugovor između Univerziteta, Fakulteta i Pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj oko finansiranja ovih studenata. Na fakultetu kažu da su oni njihov deo izmirili i da se iz nepoznatog razloga čeka na sekreterijat za nauku i tehnološki razvoj, koji je dužan da uplati još 8 miliona i 900 hiljada dinara.

Tridesetak studenata iz Subotice i nešto preko 180 studenata iz Novog Sada sa druge godine master studija Ekonomskog fakulteta dovedeno je pred svršen čin. Iako je bilo najavljeno da će im poslednja godina biti finansirana iz budžeta, svega nekoliko dana pred overu semestra, priča je dobila drugačiji tok.

U ugovoru koji je potpisan 13. decembra 2010. godine između Univerziteta, Ekonomskog fakulteta i Pokrajinskog sekreterijata za nauku i tehnološki razvoj stoji da će poslednja godina master studija za svih 239 studenata biti plaćena. Ekonomski fakultet je oslobodio plaćanja 23 studenta čiji je prosek iznad 9.5 i time ispunio svoj deo ugovora, dok je za ostalih 216 studenata pitanje ostalo nerešeno.

Studenti ekonomskog fakulteta u Subotici

I pored nekoliko molbi upućenih sekreterijatu od strane Ekonomskog fakulteta, niko se povodom ovog problema nije oglasio.

Pokrajinskom sekreterijatu za nauku i tehnološki razvoj preostalo je da uplati za studente 8 miliona i 900 hiljada dinara. Iako je Yu eko televizija je pokušala da dođe do izjave u ovom sekreterijatu, niko se od nadležnih nije zvanično obratio, tako da je pitanje oko školarine studenta i dalje neizvesno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5182
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

jelena birovljev

školarina za master studije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.