Komentara: 7
Pregleda: 4228

Nedelja pravoslavlja

02.04.2012. u 20:19h
Izvor: SuMedija
Nedelja pravoslavlja

Tradicionalna manifestacija “Nedelja pravoslavlja”, koju po dvadeset i prvi put organizuje Srpski kulturni centar „Sveti Sava”, šeste sedmice Velikog posta uoči Vaskrsa, počinje 2. aprila i trajaće do kraja nedelje u Zadužbini Dušana Radića.

Proslava u ponedeljak počinje svečanim otvaranjem na kojem će besediti episkop bački Irinej i otvaranjem izložbe slika Nemanje Stojkova. U muzičkom delu programa, pod rukovodstvom Veselina Jevtića, nastupiće mešoviti hor SKC Sveti Sava.

Druge večeri, na predstavljanju knjige „Ivo Andrić, most i žrtva”, Jovana Delića, gosti će pored autora biti književnici Rajko Petrov Nogo i Ivan Negrišorac.

Trećeg dana Nedelje pravoslavlja, na književnoj večeri o Izabranim delima Milovana Vitezovića govoriće dr Miloljub Albijanić. Istorijska tribina na temu „Optiranje Srba u Mađarskoj 1920 - 1931” na programu je u četvrtak 5, aprila, a gosti će biti autor knjige dr Gojko Malović i istoričari dr Nikola Žutić i mr Jovan Pejin.

Umetničko veče na kome će biti prikazana monodrama „Borba za veru”, za koju je tekst napisao vladika Nikolaj Velimirović, a besediće glumac Miloš Stanković, održaće se u petak 6, aprila.

Na Lazarevu subotu, u SKC Sveti Sava održaće se predavanje „Molitva i/ili psihoterapija”, a predavač će biti akademik Vladeta Jerotić.

Poslednjeg dana ovogodišnje Nedelje pravoslavlja, u nedelju 8. aprila, na praznik Cveti, na duhovnoj tribini vladika jegarski Porfirije besediće o „Hristovom ulasku u Jerusalim”, bogoslovsko tumačenje.

Svi programi Nedelje pravoslavlja počinju u 19 sati, a održaće se u prostorijama SKC „Sveti Sava”.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 4228
Povezane teme

skc sveti sava

nedelja pravoslavlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.