Komentara: 10
Pregleda: 2591

Nebriga o spomeniku "Njihovoj vernosti"

10.07.2013. u 15:10h
Izvor: RTV City
Nebriga o spomeniku "Njihovoj vernosti"

Predstavnici Centra Tito i Društva za istinu o Narodnooslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji, uputili su molbu predsednici Skupštine grada Mariji Kern Šolja da pokrene postupak da se u program redovnog održavanja i nadzora od strane grada uvrsti i spomenik Njihovoj vernosti koji se nalazi ispred zgrade Jadrana.

U obrazloženju se navodi da o spomeniku, koji je delo vajara Save Halugina i koji je podignut u znak sećanja na Subotičane koji su poginuli u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije i u NATO bombardovanju, niko ne vodi računa, te je površina i zelenilo oko spomenika zapušteno, a vodoskok je isključen, kako se pretpostavlja zbog začepljenja odvoda, na kome nema rešetke koja bi isto sprečila.

Takvo stanje i odnos prema ovom spomeniku ne dolikuje progresivnoj i civilizovanoj Subotici i veoma je loša poruka prema žrtvama razbijanja Jugoslavije, prema njihovim porodicama i građanima Subotice, ističe se u pismu koje je upućeno predsednici Skupštine grada.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2591
Povezane teme

spomenik njihovoj vernosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.