Komentara: 7
Pregleda: 1982

Nazire se rešenje za višedecenijski problem stanovnika Kočićeve ulice

13.03.2018. u 09:30h
Izvor: TV Subotica
Na svega deset minuta laganog hoda od centra grada u MZ „Dudova šuma“ nalazi se Kočićeva ulica. S obzirom na to da je ulica neasfaltirana, njeni stanovnici se decenijama  suočavaju sa problemom blata i rupa, koji im, kako ističu, otežavaju svakodnevni život.
Nazire se rešenje za višedecenijski problem stanovnika Kočićeve ulice

Farago Eržebet živi u Kočićevoj ulici više od 60 godina i sve to vreme ova ulica ima isti problem. Decenije su prolazile, dobili su kanalizaciju i vodovod, ali asfalt ili tucanik za manje od 200 metara, koliko je dugačka, nikada nije bio u opticaju. Zbog toga ovu ulicu nazivaju „slepo crevo“ centra grada.

Uvek je tako bilo, isto. Mi smo javljali ali niko nije dolazio ovde. Unuk je bio već dva puta da se žali, rekli su da će izaći ali niko nije dolazio.  To je istina.“ izjavila je Farago Eržebet, stanovnica Kočićeve ulice

Zbog brojnih rupa ispunjenih vodom i uskog prolaza, saobraćaj kroz ovu ulicu gotovo je nemoguć. Zbog toga, mnoge javne službe i uslužne firme ne žele svojim vozilima da dođu na željenu adresu, već su stanovnici prinuđeni da ih dočekuju na uglu sa ulicom Bore Stankovića.

Mi smo na sve navikli, ali smo sada došli u situaciju da nam neće taksisti u ulicu, kada treba servisirati kućne aparate negoduju, ovo je zaista nepristojno. Što se tiče javnih službi, nama jedino čistoća dolazi. Zaista mislim da slika govori više od nas stanara ulice. Možemo joj dati naslov da smo zaboravljeni. Zaboravljena ulica. Ja razumem da je to slepa ulica, ali ovo je uži centar grada.“ rekla je Mara Panić, stanovnica Kočićeve ulice

U Mesnoj zajednici Dudova šuma upoznati su sa višedecenijskim problemom stanovnika Kočićeve ulice. Ona je ove godine uvrštena u program investicija, i do leta se očekuje da se radovi izvrše.  

Kočićeva ulica će u toku ove godine biti nasuta. Dakle postaviće se šljunak i izravnati. S obzirom da Grad nema dovoljno sredstava za asfaltiranje, očekujemo da će se do leta postaviti šljunak.“ objašnjava Dragan Rudović, predsednik saveta MZ Dudova šuma

Pored Kočićeve ulice,  u MZ Dudova šuma ove godine radiće se na posipanju tucanikom odnosno asfaltiranju još nekoliko manjih ulica, čiji se stanovnici takođe više decenija suočavaju sa problemom rupa i blata.  

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 1982
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.