Komentara: 1
Pregleda: 3040

Naučno predavanje: Nastanjivi svetovi

27.03.2009. u 13:06h
Naučno predavanje: Nastanjivi svetovi

Drugo u nizu predavanja iz popularnih naučnih tema, u organizaciji Mense Subotice i Otvorenog Univerziteta u Subotici.

Predavanja se odrzavaju u saradnji sa Otvorenim Univerzitetom u Subotici, a predavači su naučni radnici, članovi same Mense Srbije, kao i naši gosti i saradnici sa univerziteta iz države i inostranstva. U zavisnosti od izabrane teme nastojimo dovesti vodeće stručnjake iz date oblasti, ali ujedno i one koji svojim predavanjem mogu zainteresovati širu populaciju, kako sama predavanja ne bi postala suviše stručna i monotona. Samim tim i ovo predavanje je koncipirano tako da bude razumljivo i zanimljivo široj populaciji.

Tema: NASTANJIVI SVETOVI

Iako naučna fantastika već decenijama opisuje daleke svetove sa drugim civilizacijama, u stvarnosti je do danas Zemlja ostala jedino poznato stanište na kojem postoji život.
Koji sve uslovi treba da budu ispunjeni i zašto potraga za životom liči na traženje zrna peska u pustinji odgovoriće fizičar Jovan Aleksić, koji će pokazati da je postanje života na Zemlji samo izuzetan splet srećnih okolnosti, a nikako pravilo koje možemo očekivati i drugde. Međutim, možda nešto može i da se uradi!

Otvoreni univerzitet, nedelja 29.03.2009. od 17:30

O predavaču:
Jovan Aleksic je fizičar, clan Mense Srbije i član britanskog projekta "Beautiful Science" koji ima za cilj popularizaciju nauke. U slobodno vreme, voli da približi ozbiljnu materiju najširem krugu ljudi kroz držanje popularnih predavanja, pisanje članaka i ucešce u radio i TV emisijama.

Nadamo se da ce i vama priuštiti poučno, a u isto vreme i zabavno popodne.

Postavljeno pre 15 godina i 22 časova
Komentara: 1
Pregleda: 3040
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.