Komentara: 5
Pregleda: 2370
Foto

Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

06.10.2017. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće, danas je otvoren naučni skup pod nazivom "Menadžment i marketing – trendovi i uticaji na efikasnost tržišta Republike Srbije". Domaćin naučnog skupa bio je Ekonomski fakultet u Subotici, a realizovan je u saradnji sa Naučnim društvom ekonomista Srbije i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.
Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

Naučni skup organizovan je sa ciljem da se kroz referate, koji su bili pripremljeni u plenarnoj i u tri odvojene sekcije, analiziraju savremeni trendovi i uticaji marketinga i menadžmenta na jedan od gorućih problema privrede, a to je dostizanje višeg nivoa efikasnost.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Aleksandra Grubora, viša efikasnost privrede podrazumeva veću produktivnost, koja za rezultat ima linearan rast bruto domaćeg proizvoda, plata i standarda stanovništva.

- U pitanju je veoma aktuelna tema, pogotovo za onaj deo privatnog sektora koji bi trebalo da bude generator daljeg rasta privrede i ekonomije naše zemlje. Mnogo toga se promenilo, odnosno poslovanje u 21. veku nije ni izbliza slično poslovanju u 20. veku, zato što se suočavamo sa rastućim uticajima neizvesnosti i rizika u poslovanju. Ta neizvesnost i rizik opterećuju kako poslodavce tako i pojedince, koji teže da pronađu odgovarajuće zaposlenje i zadrže ga do penzije. Od 2008. godine, kada je došlo do finansijske krize koja je zadesila veći deo razvijenog sveta, može se reći da se i savremeni svet suočava sa izazovima, pre svega u dostizanju međunarodne i globalne konkurentnosti i prepoznatljivosti - objasnio je Grubor.

Predsednik programskog odbora ovogodišnjeg naučnog skupa, Nebojša Janićijević, ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, istakao je da sa fakultetom u Subotici imaju odličnu dugogodišnju saradnju u oblasti marketinga i menadžmenta, kao i da su ovakvi skupovi veoma značajni zbog praćenja razvoja tržišta u našoj zemlji.

- Naša saradnja u oblasti marketinga i menadžmenta traje veoma dugo, i organizovali smo više naučnih skupova u Subotici i na Paliću. Namena današnjeg skupa jeste da predstavimo najznačajnije trendove u razvoju marketinga i menadžmenta i da ispratimo njihov uticaj na razvoj tržišta i preduzeća u Srbiji - rekao je Janićijević.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2370
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica Aleksandar Grubor ekonomija velika većnica naučni skup
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.