Komentara: 5
Pregleda: 2992
Foto

Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

06.10.2017. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće, danas je otvoren naučni skup pod nazivom "Menadžment i marketing – trendovi i uticaji na efikasnost tržišta Republike Srbije". Domaćin naučnog skupa bio je Ekonomski fakultet u Subotici, a realizovan je u saradnji sa Naučnim društvom ekonomista Srbije i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.
Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

Naučni skup organizovan je sa ciljem da se kroz referate, koji su bili pripremljeni u plenarnoj i u tri odvojene sekcije, analiziraju savremeni trendovi i uticaji marketinga i menadžmenta na jedan od gorućih problema privrede, a to je dostizanje višeg nivoa efikasnost.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof. dr Aleksandra Grubora, viša efikasnost privrede podrazumeva veću produktivnost, koja za rezultat ima linearan rast bruto domaćeg proizvoda, plata i standarda stanovništva.

Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

- U pitanju je veoma aktuelna tema, pogotovo za onaj deo privatnog sektora koji bi trebalo da bude generator daljeg rasta privrede i ekonomije naše zemlje. Mnogo toga se promenilo, odnosno poslovanje u 21. veku nije ni izbliza slično poslovanju u 20. veku, zato što se suočavamo sa rastućim uticajima neizvesnosti i rizika u poslovanju. Ta neizvesnost i rizik opterećuju kako poslodavce tako i pojedince, koji teže da pronađu odgovarajuće zaposlenje i zadrže ga do penzije. Od 2008. godine, kada je došlo do finansijske krize koja je zadesila veći deo razvijenog sveta, može se reći da se i savremeni svet suočava sa izazovima, pre svega u dostizanju međunarodne i globalne konkurentnosti i prepoznatljivosti - objasnio je Grubor.

Predsednik programskog odbora ovogodišnjeg naučnog skupa, Nebojša Janićijević, ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, istakao je da sa fakultetom u Subotici imaju odličnu dugogodišnju saradnju u oblasti marketinga i menadžmenta, kao i da su ovakvi skupovi veoma značajni zbog praćenja razvoja tržišta u našoj zemlji.

Naučni skup o trendovima i uticaju menadžmenta i marketinga

- Naša saradnja u oblasti marketinga i menadžmenta traje veoma dugo, i organizovali smo više naučnih skupova u Subotici i na Paliću. Namena današnjeg skupa jeste da predstavimo najznačajnije trendove u razvoju marketinga i menadžmenta i da ispratimo njihov uticaj na razvoj tržišta i preduzeća u Srbiji - rekao je Janićijević.

Izvor: Subotica.com
Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta Naučni skup Ekonomskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2992
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

ekonomija

velika većnica

naučni skup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.