• Pregleda: 3328

Nastavljeno pionirsko prvenstvo u rukometu za pionirke

U nedelju 9. novembra u Adi je nastavljeno prvenstvo Vojvodine u rukometu za devojčice rođene 2000. godine i mlađe.
Foto: Bajmok.co
Nastavljeno pionirsko prvenstvo u rukometu za pionirke

Sa teritorije subotičke opštine takmiče se ekipe ŽRK "Mavla" iz Subotice i ekipa ŽRK,,Radnički“ iz Bajmoka. Devojčice iz Subotice, koje treniraju svega oko godinu dana, nisu uspele ovog vikenda da zabeleže bodove. Bolje od njih bile su ekipe ŽRK, ,Jadran“ iz Feketića (3 – 13), dok je u komšijskom derbiju slavila iskusnija ekipa ŽRK,,Radnički“ iz Bajmoka rezultatom  21 – 7.

U drugom  meču  bajmočke devojčice su još jednom pokazale lepršavu igru u napadu i veoma  čvrstu igru u odbrani svoga gola. Savladana je ekipa iz Vrbasa sa  18 : 1.

Trenutno,  posle šest utakmica, bajmočke rukometašice imaju najbolju odbranu od svih 20 ekipa koje se bore za titulu prvaka Vojvodine u pionirskoj konkurenciji. Primile su svega 25 golova na 6 odigranih mečeva. Nakon nedeljnih mečeva poznato je da će ekipe iz Bajmoka i Ade (prve dve ekipe iz četiri grupe formira ligu i nastavlja takmičenje na proleće) nastaviti borbu za titulu prvaka Vojvodine sa još šest ekipa iz preostale tri grupe.

Na poslednjem turniru u Vrbasu (23.novembra) ekipa ŽRK "Radnički" imaće priliku da se revanšira za poraz devojčicama iz Ade i samim tim odredi koja od ove dve ekipe ća  grupnu fazu završiti na prvom mestu. 

 Rezultati  mečeva u Adi:

  • ŽRK "Halas Jožef" (Ada) – ŽRK "Vrbas" 24 : 1
  • ŽRK "Radnički" (Bajmok) – ŽRK "Mavla" (Subotica) 21 : 7
  • ŽRK "Mavla" (Subotica) – ŽRK "Jadran" (Feketić) 3 : 13
  •  ŽRK "Radnički" (Bajmok)  - ŽRK "Vrbas" 18 : 1
  • ŽRK "Halas Jožef" (Ada) -  ŽRK "Jadran" (Feketić) 18 : 3 

Tabela posle tri odigrana turnira:

  1. ŽRK "Halas Jožef" - 12 bodova  
  2. ŽRK "Radnički" - 10
  3. ŽRK "Jadran" - 6
  4. ŽRK "Mavla" - 2
  5. ŽRK "Vrbas" - 0

Naredni turnir na kome će bajmočke rukometašice igrati protiv ekipa iz Ade i Feketića na programu  je  23. novembra u Vrbasu.

ŽRK "Mavla" Subotica

ŽRK "Radnički" Bajmok

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Damir Odgovori
Postoji li skola rukometa u Subotici?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.