Komentara: 32
Pregleda: 8420

Nastavljeni radovi na "Ipsilon" kraku

01.04.2019. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
Radovi na obilaznici oko Subotice, poznatijoj kao „Ipsilon“ krak su nastavljeni su ovih dana i u toku je izgradnja deonice duge oko devet kilometara, koja treba da spoji Somborski put sa graničnim prelazom Kelebija. Trenutno se izvode zemljani radovi, a rok za njihov završetak je 240 dana.
Nastavljeni radovi na "Ipsilon" kraku

Za izgradnju „Ipsilon“ kraka Koridora 10, iz budžeta Republike Srbije ove godine obezbeđeno je čak 1,4 milijardi dinara. Radovi koji se sada izvode vredni su oko milijardu dinara, dok će od ostalog novca biti izgrađen kružni tok kod graničnog prelaza Kelebija.

Od 2016. godine, kada je prekinut dugogodišnji zastoj u izgradnji „Ipsilon“ kraka, do sada, urađeno je 11 kilometara ove veoma važne saobraćajnice.

Nastavljeni radovi na "Ipsilon" kraku

Kako je planirano, do kraja godine u saobraćaj će biti pušteno svih 22 kilometara „Ipsilon“ kraka, što će biti ostvarenje sna koji Subotičani sanjaju bezmalo tri decenije – da teški teretni saobraćaj bude izmešten iz centra grada.

Pored toga što će se izgradnjom obilaznice smanjiti buka, gužva i zagađenje na subotičkim ulicama, saobraćaj od autoputa do industrijske zone u Malom Bajmoku biće mnogo brži i bezbedniji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 8420
Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

obilaznica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.