Komentara: 13
Pregleda: 6299

Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, dostupna cepiva "Fajzer" i "Sinofarm"

10.05.2021. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Od početka procesa imunizacije u našem gradu dato je oko 64 hiljada vakcina, od čega je 29,5 hiljada građana primilo obe doze, što je oko 23 odsto kompletno imunizovanih.
Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, dostupna cepiva "Fajzer" i "Sinofarm"

Protekla sedmica protekla je intenzivnoj imunizaciji građana protiv korona virusa, te je u tom periodu vakcinisano oko 3.700 građana, oko 2.000 prvom dozom i 1.700 drugom.

Kako poručuju iz Doma zdravlja interesovanje za vakcinisanje je povećano i to je trend koji je primetan već nekoliko nedelja. Danas se nastavlja vakcinacija kroz zakazane termine, ali i bez poziva.  Od kako je u Subotici omogućeno cepljenje bez poziva tu mogućnost je iskoristilo oko 5.000 građana.

Zainteresovani državljani Srbije bez poziva mogu da prime prvu dozu "Fajzer" i "Sinofarm" vakcine u Novoj opštini i u ambulanti u Kumičićevoj ulici, s tim da je ova druga pri kraju zaliha, ali iz Doma zdravlja najvljuju da će već tokom popodneva i večeri stići nove doze te da će se kineskim cepivom građani moći cepiti i sutra, ali i narednih dana. Zalihe "Sputnjika" su za vikend potrošene ali i za njih se očekuje nova isporuka u narednim danima.

Pored punktova u gradu, vakcinacija bez poziva ("Fajzer" i "Sinofarm") danas se obavlja u Tavankutu i Novom Žedniku. Takođe, mobile ekipe Doma zdravlja danas su krenule u revakcinaciju nepokretnih osoba, kojih na teritoriji Grada Subotice ima preko 300.

Što se tiče epidemiološke situacije, opadajući trend obolevanja se nastavlja i Dom zdravlja na nedeljnom nivou beleži u proseku 250 pregleda manje, dok se vakcinisanje nastavlja ulaznom putanjom.

- Sve brojke su manje, tu mislim na broj pregleda, uputa prema bolnici, manja je procenost zaraženosti u odnosu na prve preglede. Brojke padaju tamo gde treba, u Kovidu, a rastu na vakcinalnom punktu - objašnjava Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6299
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.