Komentara: 11
Pregleda: 7833

Nastavlja se trend više otpuštenih nego primljenih kovid pacijenata, stanje na intenzivnoj nezi takođe bolje

20.12.2020. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Nastavlja se trend više otpuštenih nego primljenih kovid pacijenata, stanje na intenzivnoj nezi takođe bolje

U današnjem izveštaju subotičke bolnice navodi se da su u prethodna 24 časa u kovid respiratornoj ambulanti pregledana 42 pacijenta, od kojih je 6 zadržano na bolničkom lečenju, dok je 15 otpušteno iz bolnice na dalje kućno lečenje i izolaciju, što je nastavak trenda da imamo više otpuštanja nego prijema u ovu zdravstvenu ustanovu.

Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalaze 169 pacijenta (8 manje u odnosu na petak), dok se u Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi 15 pacijenata (tri manje u odnosu na petak), od toga 9 na mehaničkoj ventilaciji (četiri manje u odnosu na petak).

Po informacijama iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u Subotici je trenutno nešto registrovano više od 2.400 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom.

Nastavlja se trend više otpuštenih nego primljenih kovid pacijenata, stanje na intenzivnoj nezi takođe boljeGrađani koji imaju simptome respiratorne infekcije (temperaturu, bol/grebanje u grlu, kašalj, bol u grudima, kratak dah, gubitak čula ukusa/mirisa) treba da se jave u Kovid ambulante u Harambašićevoj i Kumičićevoj ulici, koje rade svakog dana od 7 do 22 časa.

Informacije o stanju pacijenata koji se leče u Kovid bloku subotičke bolnice mogu dobiti samo najuži članovi porodice i to telefonskim putem, svakog radnog dana u periodu od 14 do 15 časova, putem broja 024/ 555-222, a lokali su: Odeljenje za infektivne bolesti (lokal 261), Kovid jedinica intenzivnog lečenja (lokal 477), Kovid 1 (lokal 484), Kovid 2 (lokal 290) i Kovid 3 (lokal 340).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 7833
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

kovid ambulanta

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.