Komentara: 11
Pregleda: 4278

Nastavlja se projekat "Seoski domaćin"

03.02.2014. u 18:28h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Saradnja Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera kroz projekat "Seoski domaćini" dobija još bolju notu po naše najstarije sugrađane. Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da je ovo zapravo nastavak i proširenje već postojećeg koji je ova Ustanova pokrenula zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu.
Nastavlja se projekat "Seoski domaćin"

"Ideja je da podignemo lestvicu u pružanju usluga socijalne zaštite u ovom gradu na jedan viši nivo i da to postane naša trajna usluga. Kroz ovaj projekat ćemo dobiti jednu analizu stanja odnosno kompletnu sliku u svim prigradskim mesnim zajednicama. Znaćemo u kakvom su stanju, koje su njihove potrebe i koji su akcioni planovi i strategije potrebni da bi se najbolje pomoglo seoskim i staračkim domaćinstvima"- objasnio je Ivanišević.

Predsednica Udruženja penzionera, Dragica Lučev, istakla je da su sredstva dobijena na samom kraju prošle godine. "Ova strogonamenska sredstva će biti mala pomoć onima koji su nezaposleni jer će pet meseci dobijati svoja primanja. Mnogo će značiti našim starim ljudima, iznemoglima, bolesnima, pomoći im oko kućnih poslova. I za mene je to veliko pa će i za njih biti, kada im neko besplatno odnese drva do kuće i pomogne ono što je neophodno".

Nastavlja se projekat "Seoski domaćin"

Projekat koji traje pet meseci ima vrednost od milion i petsto hiljada dinara, a finansira ga Pokrajinsko Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ovim projektom biće zaposleno četiri osobe muškog pola. Građani koji žele da koriste usluge "Seoskog domaćina" mogu da se obrate i Gerontološkom centru Subotica, Službi Otvorena zaštita i Udruženju penzionera.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4278
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

udruženje penzionera

seoski domaćin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.