• Pregleda: 3810

Nastavlja se projekat "Seoski domaćin"

Saradnja Gerontološkog centra Subotica i Udruženja penzionera kroz projekat "Seoski domaćini" dobija još bolju notu po naše najstarije sugrađane. Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da je ovo zapravo nastavak i proširenje već postojećeg koji je ova Ustanova pokrenula zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu.
Nastavlja se projekat "Seoski domaćin"

"Ideja je da podignemo lestvicu u pružanju usluga socijalne zaštite u ovom gradu na jedan viši nivo i da to postane naša trajna usluga. Kroz ovaj projekat ćemo dobiti jednu analizu stanja odnosno kompletnu sliku u svim prigradskim mesnim zajednicama. Znaćemo u kakvom su stanju, koje su njihove potrebe i koji su akcioni planovi i strategije potrebni da bi se najbolje pomoglo seoskim i staračkim domaćinstvima"- objasnio je Ivanišević.

Predsednica Udruženja penzionera, Dragica Lučev, istakla je da su sredstva dobijena na samom kraju prošle godine. "Ova strogonamenska sredstva će biti mala pomoć onima koji su nezaposleni jer će pet meseci dobijati svoja primanja. Mnogo će značiti našim starim ljudima, iznemoglima, bolesnima, pomoći im oko kućnih poslova. I za mene je to veliko pa će i za njih biti, kada im neko besplatno odnese drva do kuće i pomogne ono što je neophodno".

Projekat koji traje pet meseci ima vrednost od milion i petsto hiljada dinara, a finansira ga Pokrajinsko Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ovim projektom biće zaposleno četiri osobe muškog pola. Građani koji žele da koriste usluge "Seoskog domaćina" mogu da se obrate i Gerontološkom centru Subotica, Službi Otvorena zaštita i Udruženju penzionera.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

11
uTvorza! Odgovori
Al taj gerontoloski saradjue 'bem ti lebac! Malo, malo, Nenad Ivanisevic ovo, Nenad Ivanisevic ono, pa clan bog te pita kojih organizacija, pa predsednik koje kakvih upravnih odbora, pa direktor, pa ovo, pa ono. subotica.com pocinje da mi lici na promotivni medij za doticnog.
emin Odgovori
Evo ga dzej jos uvek u ds, kad ga niko mece a nudi se jako
sulak Odgovori
joj joj
sos Odgovori
Sos pred izbore. Zar nije jača vest da si prešao u SNS, doktore?
Pametnjaković Odgovori
Biće i Džej običan preletač, samo da mu dođe pravo vreme.
Dejana Odgovori
@sos
Pa to bi bila lazna vest :)
rax Odgovori
i meni je dosta ovog dr., ali mu moramo priznati da dodje do para i projekata kao niko drugi, a mnogi bi mogli da konkurisu i dobiju sredstva, ali nemaju ideju ili znanje. da li on to nalazi sam ili ga neko iz njegove stranke podrzava -ne znamo, pored ds od ovog profitira i taj gerontoloski (da li je privatizovan?). licno sam sigurna da je gerontoloski masina za pranje para u posedu ds-a, ali takvih ima mnogo u ovoj zemlji, ovaj dr, bar nesto uradi i za gerontoloski, a sada i za sinagogu.
angelina Odgovori
interesujeme,koju ,gde i kakvu fakultetku diplomu doticni koji nigde bez novinara ne ide,kao englez bez kisobrana,a pitam se i o doktorskoj disertaciji,koja tema kad i gde.Sto se tice finansiranja,pa dobija pare iz budjeta,dnevnice devizne,putovanja po svetu,obidje njihove ger.klubove i kasnije ih ovde promovise kao njegovo cedo,Kako je moguce da stanofi na radijalnom putu koji je vlasnik PIO fond pripadne ger.centru.A smestaj pacijenata se naplacuje,pored para iz budjeta.Pa ko nebi mogao biti uspesan menadzer?Pa nebi mu trebale te silne titule radio bi mojda jos i bolje neko drugi.cinimi se da je on radio u ger.centru do 5 oktobra kao aehivar ili nesto slicno tome,nisam sigurna.Bilo bi posla za fin.policiju,mogli bi malo da zadju i prekontrolisu neke stvari.
koko Odgovori
Vec vidim Ivanisevica kako se kandiduje za gradonacelnika...xexeee...angelina slazem se sa vama...e neko da kaze realno!!! A evo sad preuzima I ovaj sajt! Pa vi vidite..rax mnogo mnogo si naivan...
cvrle Odgovori
uTvorza---to si upravu!!!Njegov njegov nego sta!!!On se sve pita za sajt..koja vest i komentari prolaze...
marko Odgovori
Retko kad je na radnom mestu ili na televiziji ili na skupstini grada....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.