Komentara: 0
Pregleda: 2244

Nasmešene plave oči

26.11.2008. u 18:41h
<p>Film &ldquo;Nasme&scaron;ene plave oči&rdquo; koji predstavlja ispovest oca koji je izgubio sina zbog droge izazvao je jake emocije sinoch u amfiteatru Otvorenog Univerziteta. U filmu je prikazana borba oca, kao i život mladića pre i nakon &scaron;to se počeo drogirati.</p>
Nasmešene plave oči

Prvi znaci da dete ima problema su izostanci iz škole,loše ocene i promene ponašanja. Deca koja se drogiraju često menjaju društvo,narav,postaju ćutljivi, povučeni, nezainteresovani,nemaju apetita i mnogo vremene provode spavajući. Roditelji ovakve promene pripisuju pubertetu dok retki ove pojave shvataju kao alarm kada je potrebno reagovati i potražiti pomoć.

Savet momaka koji su bili zavisnici je da mladi ne koriste opijate ni kao zabavu ili razonodu. Svet droge je svet koji ne bi trebalo niko nikada da upozna,kazze jedan od bivssih zavisnika.

Granica se sve više pomera i svake godine sve mlađi učenici dolaze u kontakt sa drogama. To je problem koji nas okružuje i o kome mnogi ne žele razgovarati smatarjući da se njima to nikada neće dogoditi. Ženska mreža G17 plus smatra da se o ovom problemu mora razgovarti i edukovati decu i roditelje,jer će se na taj način moći jednog dana stati na put ovom obliku zavisnosti.

Psiholozi i pedagozi u Osnovnim školama decu upoznaju sa problemom narkomanije tek u sedmom i osmom razredu što je kasno,jer zavisnici dolaze u kontakt sa drogom mnogo ranije.

Zavisnost obiccno počinje konzumiranjem marihuane i sa koje se prelazi na jacce opijate. Korisnici ne shvaju negativnu stranu opojnih sredstava,naročito marihuane koju ne smatrju drogom. Veliku ulogu ovde imaju roditelji koji razgovorom treba da prodru do dece i da zajedno steknu svest o identitetu dece.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2244
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.