Komentara: 4
Pregleda: 2394
Foto

Narodna kuhinja dobila rashladni uređaj

26.02.2020. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući donaciji kompanije "Lidl Srbija" i angažovanju Crvenog krsta Srbije, Narodna kuhinja u Subotici dobila je rashladni uređaj koji će umnogome poboljšati odlaganje i čuvanje sirovina od kojih se svakodnevno pripremaju topli obroci za 1.200 korisnika.
Narodna kuhinja dobila rashladni uređaj

Kako je objasnio Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje, ovakav rashladni uređaj Narodna kuhinja je dugo priželjkivala, budući da je do sada imala na raspolaganju samo omanju rashladnu komoru, koja je zbog dotrajalosti crpila dosta sredstava za održavanje i popravljanje.

- Rashladni uređaj koji smo danas dobili će, ako ne direktno krajnjim korisnicima našeg programa, onda nama pomoći da poboljšamo našu uslugu, jer sada imamo više mesta da smestimo sve one sirovine koje koristimo u pripremi toplih obroka - objasnio je Varo, dodajući da je u poslednjih nekoliko godina Narodna kuhinja u velikoj meri zanovila svoju opremu, ali da još uvek nedostaju neki elementi. - Recimo jedna mašina za mlevenje mesa, nekoliko novih radnih stolova bi nam dobrodošlo, ali smo uglavnom tehnički dobro osposobljeni za pripremu 1.200 obroka, a ako bude postojalo mogućnosti, i nekoliko obroka više.

Krajem prošle godine, kompanija "Lidl Srbija" je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije pokrenula akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda u svojim prodajnim objektima za potrebe socijalno ugroženog stanovništva. Crveni krst Subotice se rado odazvao ovoj akciji, u kojoj su, kako je istakao Siniša Trajković, sekretar ove gradske organizacije, sugrađani još jednom pokazali svoju humanost.

- Napravili smo 60 paketa za naše najugroženije sugrađane, a ukupno je kroz celu akciju u Srbiji prikupljeno oko 15 tona robe. Današnja donacija kopanije "Lidl" na neki način kruniše ovu akciju i njen završetak, tako da je Crveni krst Subotice dobio rashladni uređaj, kapaciteta od 1.400 litara, koji je po vrednosti sigurno najveća donacija koju je kompanija u okviru ove akcije dodeljivala - rekao je Trajković.

Narodna kuhinja u Subotici je najveća u Vojvodini, a u njenom svakodnevnom radu angažovano je ukupno šest kuvara, pomoćnih kuvara, magacionera i vozača, dok u pripremi i distribuciji toplih obroka po mesnim zajednicama učestvuje 35 volontera.

- Crveni krst bez donacija i volontera, teško da bi mogao sve ovo da postigne - poručio je Varo.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2394
Povezane teme
narodna kuhinja lidl donacija crvenom krstu donacija narodnoj kuhinji crveni krst subotica dr siniša trajković miodrag varo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.