• Pregleda: 2207

Narodna kuhinja dobila rashladni uređaj

Zahvaljujući donaciji kompanije "Lidl Srbija" i angažovanju Crvenog krsta Srbije, Narodna kuhinja u Subotici dobila je rashladni uređaj koji će umnogome poboljšati odlaganje i čuvanje sirovina od kojih se svakodnevno pripremaju topli obroci za 1.200 korisnika.
Narodna kuhinja dobila rashladni uređaj

Kako je objasnio Miodrag Varo, koordinator programa Narodne kuhinje, ovakav rashladni uređaj Narodna kuhinja je dugo priželjkivala, budući da je do sada imala na raspolaganju samo omanju rashladnu komoru, koja je zbog dotrajalosti crpila dosta sredstava za održavanje i popravljanje.

- Rashladni uređaj koji smo danas dobili će, ako ne direktno krajnjim korisnicima našeg programa, onda nama pomoći da poboljšamo našu uslugu, jer sada imamo više mesta da smestimo sve one sirovine koje koristimo u pripremi toplih obroka - objasnio je Varo, dodajući da je u poslednjih nekoliko godina Narodna kuhinja u velikoj meri zanovila svoju opremu, ali da još uvek nedostaju neki elementi. - Recimo jedna mašina za mlevenje mesa, nekoliko novih radnih stolova bi nam dobrodošlo, ali smo uglavnom tehnički dobro osposobljeni za pripremu 1.200 obroka, a ako bude postojalo mogućnosti, i nekoliko obroka više.

Krajem prošle godine, kompanija "Lidl Srbija" je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije pokrenula akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda u svojim prodajnim objektima za potrebe socijalno ugroženog stanovništva. Crveni krst Subotice se rado odazvao ovoj akciji, u kojoj su, kako je istakao Siniša Trajković, sekretar ove gradske organizacije, sugrađani još jednom pokazali svoju humanost.

- Napravili smo 60 paketa za naše najugroženije sugrađane, a ukupno je kroz celu akciju u Srbiji prikupljeno oko 15 tona robe. Današnja donacija kopanije "Lidl" na neki način kruniše ovu akciju i njen završetak, tako da je Crveni krst Subotice dobio rashladni uređaj, kapaciteta od 1.400 litara, koji je po vrednosti sigurno najveća donacija koju je kompanija u okviru ove akcije dodeljivala - rekao je Trajković.

Narodna kuhinja u Subotici je najveća u Vojvodini, a u njenom svakodnevnom radu angažovano je ukupno šest kuvara, pomoćnih kuvara, magacionera i vozača, dok u pripremi i distribuciji toplih obroka po mesnim zajednicama učestvuje 35 volontera.

- Crveni krst bez donacija i volontera, teško da bi mogao sve ovo da postigne - poručio je Varo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Nina Odgovori
Mnogi naši sugrađani odradili su pošteno 40 ili više godina i zašli u drugu polovinu sedme decenije. Sad kad treba da uživju u plodovima svog rada, preostala im je Narodna kuhinja i čekanje u redu za porciju hrane!

Gde smo kao društvena zajednica grešili? Zašto još uvek grešimo? Hoćemo li biti večiti grešnici?Pravog odgovora kao da nema... eto, poštovani sugrađani uskoro se vidimo u redu na nekom od punktova naše Narodne kuhinje-prijatno!!!
C Odgovori
Pa velika je sramota što ga nije imala već u trenutku otvaranja.
Panonija Odgovori
Narodna kuhinja u Subotici je najveca u Vojvodini... Cekali su punih 8 godina da im se ovaj san ostvari. Zar bas niko nije smogao snage da im ovaj rashladni uredjaj obezbedi ranije. Nekima vecere, nama poznatih ljudi u Subotici, kostaju visestruko vise nego ovaj uredjaj... Sramota za Suboticu. Verovatno ni nas grad "nije mogao" da obezbedi sredstva. Sta da nije dosao Lidl u Suboticu? Ne dao Bog da bilo ko mora koristiti usluge Narodne kuhinje bilo gde.
Vaš Alek V Odgovori
Došlo zlatno doba!Sve više korisnika javnih kuhinja.Dobro sad će vam porasti standard kad stignu pare od investitora (kupaca Srbije) koje ćemo investirati u puteve......koje sutra nećemo moći da izdržavamo pa ćemo i njih prodati dok vam bubrege ne povadimo i sahranimo zadnjeg Srbina koji je lenjivac i neradnik radi boljitka Srbije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.