Komentara: 12
Pregleda: 9243

Napadnut taksista subotičkog udruženja

13.08.2011. u 12:31h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Pe­tar Da­mja­no­vić, vo­zač „Ha­lo tak­si­ja“ iz Su­bo­ti­ce, je­dva je iz­vu­kao ži­vu gla­vu ka­da ga je okla­gi­jom pre­tu­kao mla­dić ko­ga je pre­ve­zao od Su­bo­ti­ce do Ka­nji­že. Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, nad­le­žni or­ga­ni tra­ga­ju za na­pa­da­čem ko­ji je od ra­ni­je po­znat po­li­ci­ji kao nar­ko­man.
Napadnut taksista subotičkog udruženja
Tak­si­stu je za­u­sta­vi­la mu­šte­ri­ja, mla­dić star 19 go­di­na, i una­pred mu pla­tio deo vo­žnje od Su­bo­ti­ce do Ka­nji­že. Ka­ko su se po­go­di­li, osta­tak nov­ca Da­mja­no­vić je tre­ba­lo da do­bi­je po okon­ča­nju vo­žnje.

– U svo­je tak­si vo­zi­lo pri­mio sam mla­dog put­ni­ka. Mo­lio je da deo ra­ču­na pla­ti nov­cem ko­ji će uze­ti iz ku­će, ka­da bu­de­mo sti­gli. Ja sam se slo­žio i sve smo se le­po do­go­vo­ri­li, a za­tim kre­nu­li pre­ma Ka­nji­ži – pri­ča Da­mja­no­vić i do­da­je da su mu­šte­ri­ja i on to­kom vo­žnje raz­go­va­ra­li nor­mal­no.

– Ni­šta ni­je uka­zi­va­lo da će me, sa­mo po­la sa­ta ka­sni­je, sna­ći grd­ne ne­vo­lje. Na­ro­či­to ni­sam ni­šta sum­njao, po­što deč­ko ima sa­mo dva­de­se­tak go­di­na. Me­đu­tim, ka­da smo sti­gli na od­re­di­šte, mla­dić me je po­zvao u stan, gde je tre­ba­lo da, ka­ko je re­kao, osta­tak nov­ca uzme od svo­jih ro­di­te­lja i re­gu­lar­no is­pla­ti vo­žnju – pri­ča Pe­tar.

Ka­da je tak­si­sta ušao u stan, mo­mak je mu­nje­vi­tom br­zi­nom re­a­go­vao, do­hva­tio okla­gi­ju i uda­rio ne­sreć­nog čo­ve­ka.

– Od udar­ca sam po­sr­nuo i pao, a on­da je usle­dio i dru­gi. Ne­ka­ko sam us­peo da mu, ona­ko kr­vav, ot­mem okla­gi­ju iz ru­ke, a on je po­be­gao iz so­be. Me­đu­tim, ka­da sam kre­nuo na­po­lje iz sta­na, mla­dić mi se pre­pre­čio, dr­že­ći u ru­ka­ma dva no­ža. Sva­šta mi je u mo­men­tu pro­šlo kroz gla­vu. Zgra­bio sam, ni sam ne znam ka­ko, sto­li­cu i us­peo da ga od­gu­ram. Is­tr­čao sam iz sta­na, seo u vo­zi­lo i kre­nuo za Su­bo­ti­cu, da ne bi bi­lo ve­ćeg zla i ne­vo­lje – ka­že Pe­tar, ko­ji je svo­jim tak­si­jem oti­šao u bol­ni­cu i za­vr­šio sa dva ša­va na gla­vi.

Slu­čaj je za­tim pri­ja­vio po­li­ci­ji, a is­tra­ga je u to­ku.

S ob­zi­rom da je već od­ra­ni­je po­či­ni­lac po­znat po­li­ci­ji, re­ša­va­nje slu­ča­ja je olak­ša­no. Ka­ko sa­zna­je­mo, ra­di se o mom­ku ko­ji kon­zu­mi­ra dro­gu, i za­to ima po­li­cij­ski do­si­je, a Pe­tar ne oče­ku­je ni­ka­kvu na­dok­na­du, ni­ti će pod­ne­ti pri­ja­vu, ali ka­že da je mi­slio da su bar dnev­ne vo­žnje bez­bed­ne za tak­si­ste, ko­ji no­ću če­sto do­ži­vlja­va­ju i pret­nje oruž­jem, a ne sa­mo okla­gi­jom.
Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 9243
Povezane teme

subotička policija

kriminal

taksi udruženje

taksi prevoz

borba protiv kriminala

nasilništvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.