Komentara: 36
Pregleda: 15886

Naložena smena direktorke Centra za socijalni rad, slučaj oduzimanja deteta iz porodice Savić preuzima Ministarstvo

12.06.2020. u 16:33h
Izvor: Subotica.com
Ministar Đorđević naložio je danas da se hitno donese odluka o smeni direktorke subotičkog Centra za socijalni rad, te da će ceo slučaj oduzimanja deteta iz usvojiteljske porodice Ministarstvo preuzeti na sebe.
Naložena smena direktorke Centra za socijalni rad, slučaj oduzimanja deteta iz porodice Savić preuzima Ministarstvo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se danas sa bračnim parom Savić, kojem je u utorak oduzeta trogodišnja devojčica, koju su usvojili pre nešto više od pola godine putem Centra za socijalni rad grada Subotice. Zbog propusta u proceduri, protoka vrеmеna i nеadеkvatnog rеagovanja nadlеžnih organa, Đorđević je rekao da će Ministarstvo preuzeti slučaj na sebe, te da će ga rešiti u najboljеm intеrеsu dеtеta, postupajući po zakonu.

- Porodica Savić mi je predočila celu situaciju iz njihovog ugla i sve ono što se tamo dešavalo. Naložio sam danas dve stvari, a to je da će Sektor za socijalnu zaštitu i brigu o porodici tražiti od pokrajinskog sekretara da hitno donese odluku o smeni direktora Centra za socijalni rad Subotice, kao i da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti svih u lancu koji su doveli do ovakvog slučaja - izjavio je Đorđević. - Druga stvar je da se sva dokumentacija u vezi sa ovim slučajem iz Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata po hitnom postupku, već koliko danas, dostavi Ministarstvu, kako bi stručni ljudi i komisija Ministarstva videli celu dokumentaciju i procenili da li i kakve nepravilnosti su urađene.

On je dodao da će o rešenju ovog slučaja najpre biti obaveštena porodica Savić, a potom i javnost.

- Nama ostaje samo da se nadamo da će ovo da se razreši na zakonit način i u najboljem interesu naše devojčice - rekao je Borislav Savić.

- Mi smo ministru predočili sve i očekujemo da se ovo reši na najbrži mogući način, pre svega u interesu našeg deteta, i stvarno se iskreno nadam da će naša devojčica biti vraćena nama i da će se pokazati i dokazati da bilo kakva proceduralna greška ne može biti iznad interesa deteta - poručila je njegova supruga Biljana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 15886
Povezane teme

centar za socijalni rad

usvajanje dece

ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

zoran đorđević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.