Komentara: 1
Pregleda: 1652

Nakon rebalansa veća izdvajanja za socijalnu zaštitu, kulturu, obrazovanje i mlade

15.08.2019. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Na juče održanoj sednici Vlade Vojvodine urađen je rebalans budžeta za 2019. godinu koji sada iznosi 74,9 milijarde dinara, odnosno nešto ispod pola milijarde više u odnosu na planirani.
Nakon rebalansa veća izdvajanja za socijalnu zaštitu, kulturu, obrazovanje i mlade

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade, novoustanovljeni "višak" u budžetu biće usmeren u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade.

- Osim toga što je predloženi budžet za 467,8 miliona dinara veći u odnosu na početni budžet, značajnija je promena u strukturi budžeta, kojom je obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika. - navodi se u saopštenju Vlade Vojvodine, uz zaključak da "kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na inicijalni budžet".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1652
Povezane teme

socijalna zaštita

vlada vojvodine

pokrajinska vlada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.