Komentara: 0
Pregleda: 2577

Najveći spoljnotrgovinski partner

22.06.2009. u 23:39h
Izvor: Građanski list
<p>Dobra saradnja između Regionalne privredne komore (RPK) Subotice i Banjaluke pro&scaron;irena je i novim poslovima, uprkos tome &scaron;to uporedni podaci ukazuju na to da robna razmena regiona sa BiH opada.</p>
Najveći spoljnotrgovinski partner

- Region je ostvario 35 miliona dolara prometa, od čega je 30 miliona činio izvoz. U prva četiri meseca ove godine ostvareno je deset miliona dolara prometa. Posle Nemačke, BiH je najveći spoljnotrgovinski partner severne Bačke. Privreda dvaju regiona proširila je saradnju i novim poslovima Mljekare u Banjaluci, koja je odsad u vlasništvu Subotičke mlekare i "Fornetija", koji je izgradio pogone u Laktašima - istakli su predstavnici delegacije Republike Srpske koji su gostovali u RPK Subotice.

Oni su naglasili da znatan plasman na tom tržištu ostvaruje i subotički "Pionir", koji je na 13. mestu po ukupnom lanjskom izvozu na njihovo tržište.

Promet između Srbije i BiH lane je iznosio dve milijarde dolara, od kojih je 1,3 milijarde činio izvoz iz Srbije.

 

 

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 14 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2577
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.