Komentara: 43
Pregleda: 10012

Najtraženiji stanovi u novogradnji, kvadrat košta 1.200 evra

28.01.2022. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Cene nekretnina iz godine u godinu rastu, trenutno su najtraženiji stanovi u izgradnji čija cena iznosi 1.200 evra po metru kvadratnom. Najpopularnije lokacije i dalje su Prozivka i Radijalac.
Najtraženiji stanovi u novogradnji, kvadrat košta 1.200 evra

Agenti za nekretnine objašnjavaju da je cena stanova u novogradnji drastično porasla. Na primer, 2020. godine cena po metru kvadratnom iznosila je 950 evra, a trenutno stanovi u izgradnji koštaju 1.200 evra po kvadratu. 

-Na rast cena utiče i to što su poskupeli materijali, a i placevi su drastično skuplji nego ranijih godina. Najveća potražnja za stanovima je na Prozivci, što je i logično jer se tamo najviše gradi. Takođe, Radijalac je uvek aktuelan, ali tamo su manje mogućnosti za širenje pa se ne gradi toliko - kaže Đuro Gavrić, vlasnik agencije za nekretnine - Kupuje se i gotovinski i na kredit, ali se zapaža da je povećan broj kupovina na kredit koje čine udeo od oko 30 odsto.

Najtraženiji stanovi u novogradnji, kvadrat košta 1.200 evraPo podacima sajta 4zida.rs cene stanova u starogradnji kreću se od 575 do 1083 evra po kvadratu u zavisnosti od lokacije i stanja nekretnine. Prosečna cena po kvadratu je oko 870 evra, što je za oko 150 evra više nego 2020. godine, a prosečno vreme prodaje je mesec dana. 

Potražnja za kućama takođe je porasla, naročito nakon vanrednog stanja.

- Traže se kuće svih profila, od najjeftinijih do onih od preko 100 hiljada evra. Kuće se uglavnom kupuju na kredit, a najatraktivnije lokacije su Novi grad, Kertvaroš i oko Aleje maršala Tita, ali traže se i kuće na drugim lokacijama - kaže Gavrić. - Ako je kuća dobra proda se bez obzira na lokaciju.

Najtraženiji stanovi u novogradnji, kvadrat košta 1.200 evraNa sajtu 4zida.rs se navodi da je prosečno vreme prodaje kuća u starogradnji 70 dana, a cene se kreću u rasponu od 222 evra do 653 evra po metru kvadratnom. Najskuplje su kuće na Radijalcu i u Novom gradu gde cena po kvadratu prelazi 500 evra, a najjeftinije u MZ "Peščara" gde je prosečna cena kvadrata oko 300 evra.  

- Cene kuća jesu porasle, ali ne značajno i ne prate cenu stanova u novogradnji - zaključio je Gavrić

Pogledajte aktuelnu ponudu nekretnina u Subotici ili postavite oglas za prodaju ili iznajmljivanje. Posetite naš odeljak "Nekretnine".

Najtraženiji stanovi u novogradnji, kvadrat košta 1.200 evra

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 43
Pregleda: 10012
Povezane teme

nekretnine

stanovi u subotici

cene nekretnina Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.