Komentara: 0
Pregleda: 4977

Najsavremenije metode lečenja u "Kući zdravlja"

01.03.2011. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
Najsavremenije metode lečenja u "Kući zdravlja"

Pored priznatih intervencija i kvalitetne usluge, koje se u subotičkoj „Kući zdravlja“ dostupne od samog osnivanja, ova kuća odlučila je pacijentima da ponudi najnovije metode u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba, koje se do sada nisu mogle obaviti u našem gradu. Veliko olakšanje dijabetičarima će doneti vest da se od sada u ovoj kući sprovoditi zahvati na oku u borbi protiv dijabetetske retinopatije. Veliku novinu u radu „Kuće zdravlja“ predstavlja i venska terapija najnovijom generacijom lasera, koja još uvek nije dostupna pacijentima u širem okruženju.

Šećerna bolest oštećuje male krvne žile u telu, pa tako i na očnoj pozadini. Prema rečima lekara, gotovo da nema dijabetičara kod kojeg se nakon nekoliko godina ne razviju promene na žilama očne pozadine tj. dijabetetska retinopatija. Ukoliko se ne sprovede odgovarajuća terapija krajnja posledica može biti slepilo. Kao i kod mnogih bolesti, najbitnije je pravovremeno se javiti oftalmologu.

Najpoznatiji i jedini u svetu priznat način lečenja, laser fotokoagulacija očne pozadine, koji može usporiti i zaustaviti propadanje vida, na način da zatvara krvne žilice koje krvare ili su se začepile, od sada je dostupan i pacijentima u Subotici, u „Kući zdravlja“. Reč je o ambulantnom zahvatu u trajanju od svega 10-ak minuta.

Još jedna od novina, koja će u „Kući zdravlja“ biti dostupna već za nedelju dana je venska terapija laserom. Ova intervencija predstavlja revoluciju u tretmanu lečenja proširenih vena i zbog niza prednosti, potpuno zamenjuje klasičan hirurški zahvat.

Zbog velikog broja dijabetičara u našem gradu ova klinika odlučila je da pacijentima omogući i konsultacije sa poznatim endokrinologom Prof dr Editom Stokić iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Vojvodine. Endokrinološke preglede pacijenata u „Kući zdravlja“ prof. dr Stokić počeće u četvrtak.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4977
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.