• Pregleda: 5404

Najboljim mladim matematičarima uručene diplome

Najboljim mladim matematičarima Subotice na ovogodišnjim ciklusima matematičkih takmičenja – Gradskom takmičenju iz matematike za učenike osnovnih škola od III do VIII razreda i Gradskom i Okružnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce - danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, svečano uručene diplome i priznanja.
Najboljim mladim matematičarima uručene diplome

Najuspešnijim takmičarima na Gradskom takmičenju iz matematike za osnovce, održanom u subotu, 1. marta 2014. godine u OŠ „Miroslav Antić” na Paliću - Minji Vuković, učenici VII razreda OŠ „Miloš Crnjanski” i Milošu Karaveziću, učeniku VIII razreda OŠ „Sonja Marinković”- koji su osvojili po 100 bodova, diplome i poklone uručio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

On je, tim povodom, izjavio da budućnost mora da se gradi na znanju, da je mnogo učenika na tek minulom Gradskom takmičenju iz matematike na Paliću postiglo odlične rezultate i da će Grad stajati iza ovakvih takmičenja u svim oblastima obrazovanja.

Sticanje znanja je od izuzetnog značaja za svaku zajednicu, istakao je Jene Maglai, i dodao da zajednice u kojima ima mnogo obrazovnih pojedinaca napreduju, postižu dobre rezultate i visok standard života.

- Znanje je vrednost koju vam niko ne može oduzeti. Znanje je vrednost na kojoj morate da temeljite vašu budućnost, vrednost koja će vas uvek pratiti i koja će vam u životu najviše pomagati. Želim vam da i dalje budete vredni i marljivi i da učite, jer su vrednoća, marljivost i sticanje znanja vrednosti koje će se sve više ceniti, poručio je mladim matematičarima gradonačelnik Maglai.

Najboljim matematičarima iz subotičkih srednjih škola koji su izborili plasman na Državno takmičenje iz matematike u Nišu, 15. marta, diplome je uručio i poželeo im uspeh Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Diplome i priznanja najuspešnijim osnovcima i srednjošklcima uručili su predsednik Društva matematičara Subotice dr Nebojša Gvozdenović, direktorka Tehničke škole „Ivan Sarić” Eržebet Ivanović, direktorka Osnovne škole „Miroslav Antić” Eržebet Kojić Čakanj i Ljubica Kiselički, predsednik Takmičarske komisije iz matematike za učenike subotičkih osnovnih škola.

Na Gradskom takmičenju iz matematike za učenike osnovnih škola na Paliću učestvovalo je 373 učenika. Na Okružno takmičenje, koje će se održati 5. aprila, plasiralo se 100 učenika.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

11
pravdak Odgovori
Da li je moguce da se ne mozemo resiti zene koja je krenula da upropasti obrazovanje ljubica Kisdelicki?
no koment Odgovori
Da,gospodin Stantić Blaško ,na mestu pomočnika gradonačelnika zaduženog za obrazovanje,zaista,svojom pojavom i stručnošču uliva poverenje.On će spasti obrazovanje,sigurno.Pogledajte samo fotografije sa današnje dodele diploma, ako gospodina ne poznajete i sve će vam biti jasno!?Oličenje stručnosti,kompetetnosti i [*...*] nam je sa srećom!
gradjanin Odgovori
Mladima, ne trebaju diplome, treba im stabilna drzava koja im nudi buducnost.
@ pravdak Odgovori
-pravdak,ti si jedan salabajzer,stalno nesto lupetas.Saberi se dok nije kasno.
strucnost ispred svega Odgovori
@no koment - pa nemojte vi tako olako podcenjivati g. Blaška Stantića, ipak je on u gradskoj vlasti a to znači da je stručan - uglavnom kada su u pitanju svinjokolji !

http://www.youtube.com/watch?v=zIjQTNJzc3w
tetka Odgovori
Čitam ove komentare i ne mogu da verujem ! I ovde mešamo politiku, lični gnev i sl. Ljudi to su deca - naša deca, naša budućnost. Niko od komentatora nije spomenuo uspeh pametne dece niti im čestitao na uspehu nego iznosi svoje stavove o tamo prisutnim osobama.

I još nešto - da se radi o nekom sportskom događanju ono bi privulo mnogo veću pažnju javnosti i komentari bi bili drugačiji ali ovo su SAMO MALI MATEMATIČARI !!!!!!! Žalosno moji sugrađani.

Deco svaka vam čast.
lokal Odgovori
Bravo deco, sve cestitke. Kiselicki, oslobodi nas tvog prisustva.
Skarlet Odgovori
Ljub-Kis -Živka,zahvaljujući njoj se čuje za talentovane matematičare.Kamo sreće da je tako i za svu ostalu talentovanu decu iz drugih oblasti,a ima ih.Voli žena publicitet,pa to ti je.Šteta što nije ona zadužena za sve oblasti,barem bi se čulo i za ostale talente.

Barem da znamo gde je sada preletala,koju stranu će sada da "oplemeni" sa svojom prisutnošću.Da zna javnost,čisto radi opredeljenja.
matematičarka Odgovori
Zaista lep događaj. I moje dete je među nagrađenim učenicima i jako se obradovalo dodeli, ali nije u redu da samo deca sa takmičenje iz matematike diplome dobijaju ovako svečano. Deca koja se takmiče iz ostalih školskih predmeta i pobeđuju kao da ne postoje. Samo im pošalju diplomu u matičnu školu i nastavnik im uruči na času. Zar ne bi trebalo da se zna i za ovu decu, da i oni dobiju svojih pet minuta, posle vrednog učenja i angažovanja?
subotičanka Odgovori
važnije je tko je što rekao nego IMENA te djece!!!!!!!! :(((((
Ana Odgovori
Pre svega čestitke deci,roditeljima i njihovim nastavnicima.

Davne 1997.g. moje (tada ) dete je bio pobednik na Okružnom takmičenju iz matematike i predstavljao Suboticu na Republičkom takmičenju,čini mi se u Vršcu.Tada to nije bilo tako medijski popraćeno,nije bilo poklona,ali to nije ni bitno.

Kada je u roku i sa visokim ocenama završio svoje školovanje i vratio se u Suboticu,za njega ovde nije bilo radnog mesta.Punih 5 godina je bezuspešno tražio posao,a onda je posao našao njega,naravno ne u Subotici.
Nije ovo mesto ,ni prilika da navodim ko i po kojim kriterijumima je priman na radna mesta,na kojima je po stručnosti bio prvi.

I posle svega tvrdim da se stručnost i znanje isplati.

Zato,mladi talenti samo napred i verujte u sebe!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.