Komentara: 0
Pregleda: 2051

Najavljena nova prodaja "Bratstva"

22.03.2010. u 18:22h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Najavljena nova prodaja "Bratstva"

Subotička fabrika Bratstvo jedva se izvukla iz krize izazvane neuspelom privatizacijom, kada je bila na korak do gašenja, a republička vlada je već dala saglasnot za prodaju kapitala te firme, tvrdeći da su zainteresovani ozbiljni strateški partneri koji čak prihvataju i obavezu da preuzmu zaposlene i da investiraju u budućem periodu.

Agencija za privatizaciju je nakon toga donela odluku o restrukturiranju ove subotičke firme, pozivajući državne i ostale poverioce da prijave svoja potraživanja na dan 31. decembra 2004. godine. Međutim, u Gradskom veću Samostalnog sindikata izražavaju rezerve prema ovoj odluci, jer postoji više nepoznanica. Njima nije jasno zašto je za određivanje stanja potraživanja određen upravo taj datum, a brine ih i to što se ne zna kako će biti rešeno pitanje socijalnog programa i zaostalih potraživanja radnika.

Da podsetimo, fabrika vagona „Bratstvo" zapala je u probleme nakon privatizacije, i zbog smanjivanja proizvodnje i višemesečnog izostanka plata. Posle podržavljenja, Bratstvo je ponovo proradilo a radnici konačno primili plate. Zbog lošeg iskustva sa prethodnim privatnim vlasnicima, i radnici, i sindikat, i gradska uprava su se složili da bi najbolje rešenje bilo konačno podržavljenje.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2051
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.