Komentara: 0
Pregleda: 3175

Najavljen Dezire festival

28.10.2011. u 17:39h
Izvor: RTV Yueco
Najavljen Dezire festival

Direktor pozorišta Deže Kostolanji Andraš Urban je objavio program, trećeg po redu, Dezire central stejšn festivala.

Na današnjoj konferenciji za štampu on je upoznao prisutne sa činjenicom da Dezire festival više nije sastavni deo budžeta opštine, već su konkursom pribavljena sredstva, ali je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je i ovoga puta Grad Subotica – glavni pokrovitelj festivala, a pomogli su ga i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu te NKO Ministarstvo iz Mađarske, a i samo pozorište je deo sopstvenih sredstava preusmerilo za festivalske potrebe. Takođe je ukazao na činjenicu da se mnoge predstave ne mogu dovesti u Suboticu, pošto nema tehničkih mogućnosti za njihovo izvođenje.

No bez obzira na poteškoće, direktor Festivala je rekao da to neće uticati na kvalitet programa. Od 26. novembra do 2. decembra publika će moći videti 13 predstava iz 6 zemalja.

Pored glavnog programa i ove godine će posebnu pažnju posvetiti Dezire akademiji, čiji nivo žele podići do stručnog seminara, te se na tribinama očekuje, pored učešća svetski poznatih i priznatih umetnika i učešće studenata iz Mađarske, Novog Sada i Beograda.

Takođe, već tradicionalno, prateća manifestacija festivala su i koncerti organizovani pod nazivom Džezire. Karte se već mogu rezervisati, a zvanično će se prodavati od 7. novembra na blagajnama pozorišta Deže Kostolanji i Narodnog pozorišta. Popusti za studente i penzionere, važiće i za vreme Festivala kao i za one koji kupe paket ulaznica. Simultani ili titlovani prevod će biti obezbeđen za sve predstave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3175
Povezane teme

kostolanji deže

andraš urban

desire festival

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.