• Pregleda: 5214

Nagrađeni učesnici Okružnog takmičenja iz matematike

U Velikoj većnici Gradske kuće uručene su nagrade i pohvalnice najboljim učenicima osnovnih škola, koji su ostvarili zapažene rezultate na Okružnom takmičenju iz matematike, čiji je domaćin i ove godine bila OŠ „Kizur Ištvan.“
Nagrađeni učesnici Okružnog takmičenja iz matematike

Prva nagrada Okružnog takmičenja, među učenicima sedmih razreda, pripala je Maji Milović, učenici OŠ „Kizur Ištvan“. Maja od malih nogu voli matematiku, i njeno okruženje je vrlo brzo primetilo da joj ova nauka dobro ide, naročito kada je krenula da niže zapažene rezultate na raznim takmičenjima iz ove nauke. Za poslednje, Okružno nadmetanje, koje se održalo 23. marta, pripremala se na dodatnim časovima i, kako kaže, nije očekivala visok plasman.

- Zadaci su bili dosta teži nego što sam očekivala, nisam ni očekivala da ću se tako dobro plasirati, sve zavisi kako drugi takmičari urade. Iskustvo je bilo dobro, bilo je malo stresno ali već sam se navikla - kaže Maja

Anđela Stojičić, maturantkinja OŠ „Ivan Milutinović“, kaže da nije imala tremu prilikom rešavanja matematičkih zadataka na Opštinskoj smotri, jer se vredno pripremala, a uloženi trud rezultirao je osvajanjem drugog mesta.

- Najbitnija mi je dobra priprema jer ako se dobro pripemim onda nema ni treme ni razloga za bilo kakav strah. Zadaci iz matematike su bili teški, ali pripremala sam se i uradila dosta zadataka da bi osvojila neki plasman - rekla je Anđela

OŠ „Kizur Ištvan“ je dugi niz godina domaćin Okružnog takmičenja za učenike od 4. do 8. razreda. Ove godine u njemu je učestvovalo 126 đaka, od kojih je 8 osvojilo prvo mesto, 15 drugo, 18 treće mesto, dok je 29 učenika pohvaljeno.

- Mnogim učenicima ovo je bilo prvo takmičenje i zaista su pokazali veliko interesovanje za matematiku i siguran sam da će barem 70 odsto dece nastaviti dalje da se takmiči, ako ne i svi danas prisutni. S obzirom daje matematika deo naše svakodnevice i naše civilizacije logično je i što vlada veliko interesovanje za ova takmičenja - zaključio je Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan", tehničkog organizatora okružnog takmičenja

Oko 400 učenika, od 6. do 8. razreda iz naše zemlje, imaće čast da predstavljaju svoju školu i Grad na Republičkom matematičkom takmičenju, koje se očekuje u maju, a za koje će početkom naredne nedelje, Društvo matematičara Srbije, objaviti liste sa imenima učesnika.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

4
Wolf Odgovori
Lepa vest, pitanje, zašto se ovakve stvari prvenstveno organizuju za takmičenja iz matematike. Gde su takmičari iz ostalih predmeta? I oni su zaslužili svečanu dodelu. Molim Vas da ovakve događaje organizujte za učesnike svih takmičenja podjednako.
Mirjana Stevanović Odgovori
Čestitam svim učesnicima i dobitnicima.
Želim mnogo istrajnosti i neodustajanja
ovim divnim mladim ljudima na putu osvajanja života.
As
Ti si mi bila direktorka ali nikada nisi bila fer. Uvek si neke druge više favorizovala...
Lela Odgovori
Čestitke našoj talentovanoj deci. Samo tako nastavite. Pohvale i školi organizatoru takmičenja koja je iz svojih skromnih sredstava izdvojila sredstva za poklone. Ujedno i poziv "industrijskoj zoni" i biznismenima Subotice koji bi mogli sponzorisati ovakva i slična takmičenja i događanja jer i sebi obezbeđuju buduće kadrove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.