Komentara: 0
Pregleda: 2048
Foto

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu svetosavlja

01.02.2023. u 00:02h
Izvor: Subotica.com
U okviru osmih „Dečjih svetosavskih dana“ u OŠ „Jovan Mikić“ danas je upriličena izložba likovnih i literarnih radova subotičkih osnovaca na temu svetosavlja.
Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu svetosavlja

Na konkurs je stigao veliki broj radova iz 15 škola, a nagrade su dodeljene najboljima. Najbolje „slovo“ o Svetom Savi  napisala je Ema Kalmar , a odmah iza nje na literarnom konkursu bili su radovi  Alekse Faćol i Sofije Orelj.  Za najbolji likovni rad u kategoriji nižih razreda proglašen je crtež Nine Buljovčić, a nagrađeni su i radovi Sare Knežević i Darije Savić Kovačević. U kategoriji viših razreda najvećeg srpskog prosvetitelja najbolje je naslikao Nikola Kovačić, kao i Helena Kulašić i Ognjen Vaci.

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu svetosavlja- Od samog početka smo deo „Dečjih svetosavskih dana“ i svake godine na konkurs stiže sve više radova, što znači da ova manifestacija sve više dobija na značaju i ima sve više učesnika. Radovi su toliko dobri da smo se teško odlučili za najbolje, kojima je Srpska prvavoslavna crkva obezbedila lepe poklone, na čemu im se od srca zahvaljujemo - kaže Marija Milodanović, direktorka OŠ „Jovan Mikić“.

Izložba likovnih i literarnih radova je program „Dečjih svetosavskih dana“ koji se nije prekidao ni tokom pandemije.

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu svetosavlja

- Imamo kontinuitet i to se vidi po broju pristiglih likovnih radova kojih je bilo više nego ikad. Deca su se zaista potrudila i drago nam je što imamo jednu lepu i bogatu izložbu njihovih radova – dodaje Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“.

Izvor: Subotica.com
Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana Dodela nagrada povodom likovnog konkursa u okviru 8. Dečjih svetosavskih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2048
Povezane teme

Mirjana Stevanović

dečji svetosavski dani

marija milodanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.