Komentara: 0
Pregleda: 3348

Nagrađeni najbolji članovi Konjičkog kluba "Bačka"

28.02.2020. u 10:15h
Izvor: Subotičke novine
Nagrađeni najbolji članovi Konjičkog kluba "Bačka"

U četvrtak, 20. februara, u sali "Miraž", održana je Skupština Konjičkog kluba "Bačka". Kao i svake godine, bila je podeljena u dva dela. Prvi je bio radnog karaktera, pa je bilo više reći o izveštajima o radu u 2019. godini i planovima za 2020., dok je drugi bio svečanog karaktera, odnosno, bila je to prilika da se proglase najbolji članovi KK "Bačka", ali i da se priznanjima darivaju svi oni koji su radili na promociji konjičkog sporta.

- Rezultati su bili dobri, a kada je tako, mi smo, kao Organizatori ponosni. Nagradni fond jeste takav kakav jeste, ali nam je važno da smo sve obećano i ispunili. Imali smo lepih trka, „Dužijanca” se uvek ističe, a ne možemo zapostaviti ni „Derbi” koji nam je poveren. Što se 2020. godine tiče, planiramo da održimo osam trkačkih dana, uz deveti revijalni To je uspeh u uslovima u kojima radimo. Čast će nam biti da budemo domaćini „Derbija” i ove godine - istakao je Miodrag Zagorac, predsednik KK "Bačka" i najavio prvi trkački dan „Otvaranje sezone” za 26. april.

Nagrađeni članovi KK "Bačka" - najbolja grla od 2 godine: Marko, Hercule de Sajan, Arleta B, najbolja grla do 3 godine: San Širo, Montecatini, Spinal Tap AT, najbolja grla do 4 godine: Imola, Alfa Varenne, Fotta Royal, najbolja starija grla: Grumetti, Elliot, Urus Caf, najbolji vozači Dejan Katanić, Branko Skenderović, Branislav Mukić, najbolji vlasnici: D. Skenderović&A. Dimitrijević, Stana Pejić Tukuljac, Branislav Mukić, najbolji treneri: Nikola Poljaković, Antun Horvatski, Branislav Mukić, najbolji odgajivači: Branislav Mukić, Branka Skenderović, Mićo Radmanović, najbolji mladi vozač: Marijan Metković.

Dejan Katanić je poneo titulu najboljeg vozača KK "Bačka", ali je on i najbolji vozač kasača u Srbiji.

- Nisam se nadao tituli najboljeg vozača, ali su se isplatili trud i rad. Nisam sam zaslužan za to, iza mene je ceo tim i svi delimo taj uspeh. Meni su sve trite lepe i značajne, ali svako ima neku koja mu se izdvaja, za mene je to „Dužijanca”. Ove godine sam je dobio četvrti put, moj otac je to uspeo tri puta i to nam je neki prestiž - kazao je Katanić, koji ističe da su u toku dogovori za sezonu koja predstoji.

NAGRADA NOVINARU NIKOLI STANTIĆU ZA MEDIJSKU PROMOCIJU KONJIČKOG SPORTA - Čast je dobiti nagradu koja nosi ime po čoveku koji je uradio mnogo za konjički sport. Meni, koji sam prvi put došao na hipodrom u Subotici po novinarskom zadatku 1994. godine, kolega Popović je tada mogao biti samo veliki uzor. Njegova ideja, koja srećom i danas ima sledbenike kroz TV emisije, pomogla je i nama, mlađim kolegama, da uđemo u tajne kasačkog sporta, ali i da prepoznamo neizmernu ljubav konjara. - ističe Stantić - Moj novinarski učitelj Milenko Brustulov nije dozvoljavao da delimo sportove na „velike” i „male", a konjički sport nikako nije „mali", upravo zbog tih velikih ljudi koji su u njemu, koji često bez dovoljno sredstava, bez prave medijske pažnje rade velike stvari. Zato je svaki napisan red o konjičkom sportu, svaki snimljeni minut emisije još vredniji.

U familiji Mukić je i u 2019. godini bilo razloga za slavlje:

- Dugi niz godina smo u ovom sportu, mnogo je ulaganja i rada bilo i mislim da smo time una-predili konjički sport. Prošle godine smo imali najbolje rezultate na Šampionatu trogodaca, ali je tu bilo i drugih dobrih grla iz naše štale koja su prošla kroz naš odgoj - istakao je Branislav Mukić.

Konjički klub "Bačka" dodelio je posebna priznanja Mitji Kosu, Josi Vojniću Hajduku, porodici Jokić, Zvonku Bogdanu, Ištvanu Pastoru i Milenku Aleksiću, a priznanja su posthumno dodeljena Pavlu Cmkoviću i Mirku Ostrogoncu. Po prvi put je dodeljena nagrada „Rade Popović”, za medijsku promociju konjičkog sporta, a zaslužio ju je Nikola Stantić. Takođe, priznanjima su nagrađeni svi oni koji su pomogli rad kluba, što radom na trkačkim danima, promocijom u medijima, odnosno donacijama..

Nagrađeni najbolji članovi Konjičkog kluba "Bačka"

Miodrag Zagorac i Nikola Stantić

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3348
Povezane teme

konjički klub bačka

nikola stantić

konjički sport

miodrag zagorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.