Komentara: 0
Pregleda: 3743
Foto

Nagrađene najbolje fotografije "našeg kraja"

21.11.2019. u 11:25h
Izvor: Subotica.com
Prizore ravnice i poljoprivrednih useva, raznih manifestacija na Gradskom trgu, te cveća i voća koji su karakteristični za naše podneblje, zabeležilo je okom objektiva 53 učenika iz devet osnovnih škola kako bi ilustrovali priču o "svom kraju", što je i bila tema ovogodišnjeg foto-konkursa koji je organizovao Učenički parlament OŠ "Ivan Goran Kovačić".
Nagrađene najbolje fotografije "našeg kraja"

Više od 100 fotografija koje su delo dečijih ruku, ukrasili su sinoć svečanu salu OŠ "Ivan Goran Kovačić". Najbolje u kategoriji nižih razreda bile su fotografije Arona Dudaša iz OŠ "Hunjadi Janoš", koji je osvojio prvo mesto, Lee Lucije Šimi iz OŠ "Ivan Goran Kovačić", čija fotografija je nagrađena drugim mestom i Uroš Pavković iz iste škole, kojem je pripalo treće mesto. Viši razredi zadali su nešto veće muke stručnom žiriju, koji je odlučio da podeli tri prve i po jednu drugu i treću nagradu. Tako su prvo mesto osvojili Anja Jurić iz OŠ "Matija Gubec", Ilija Kovačević i Arnold Reka iz OŠ "Miroslav Antić", drugo mesto je pripalo Mileni Kovačević iz OŠ "Miroslav Antić", a treće mesto Minji Filipović iz OŠ "Jovan Mikić".

- Deca su pokazala veliku zrelost u shvatanju teme i u samoj postavci kompozicije i tehničkoj izvedbi fotografije. Zaista su se potrudili i za neke je bilo prosto neverovatno da su u tako malom uzrastu uspeli da savladaju toliko elemenata i ostvare jako dobar rezultat, tako da smo imali vrlo težak zadatak - rekla je Jasmina Vidaković Jovančić, jedna od članica stručnog žirija. - Svako je imao drugačiji pristup. Neko je fotografisao pejzaže van grada sa jatom ptica ili vodene površine sa ljudskim prisustvom u vidu plastičnog otpada koji pluta, pa je to i određena ekološka poruka. Neki su radili temu drugarstva i tolerancije, pa su fotografisali senke zagrljenih drugarica, neko je uhvatio sportska dešavanja na Gradskom trgu, gde se u pozadini vidi i naš grad, neko je dobro uhvatio isečke elemenata iz okoline koja ga okružuje, tako da je svako imao drugačiji pristup, ali je svaki pristup bio zanimljiv, maštovit i jako kvalitetno urađen.

Nagrađene najbolje fotografije "našeg kraja"

Nagrađene najbolje fotografije "našeg kraja"

Ovo je treća godina kako Učenički parlament OŠ "Ivan Goran Kovačić” organizuje foto-konkurs za učenike svih osnovnih škola na teritoriji Subotice, kako bi podstakli kreativnost kod dece u ovoj dobi. Ovogodišnja tema konkursa bila je "U mom kraju", a organizatori su zadovoljni odzivom đaka i njihovim trudom.

- Konkurs organizujemo povodom Dana tolerancije i cilj nam je da podstaknemo decu da ispolje svoju kreativnost i da kroz svaku fotografiju možemo da prepoznamo osobine tog deteta koje ju je zabeležilo. Nešto manje radova poslali su đaci nižih razreda, što je bilo očekivano s obzirom na njihov uzrast, dok su đaci viših razreda ovoga puta nadmašili sebe i zaista pokazali veliku zrelost. Zadovoljni smo i nastavićemo i u budućnosti da organizujemo ovaj konkurs - poručio je Ognjen Petrić iz Učeničkog parlamenta.

Nagrađene najbolje fotografije "našeg kraja"

Izvor: Subotica.com
Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju" Proglašenje pobednika foto-konkursa "U mom kraju"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3743
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

foto konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.