Komentara: 4
Pregleda: 7512

Nagodba države i Mome Spasa

15.12.2011. u 01:38h
Izvor: Radio Subotica
Nagodba države i Mome Spasa
Kako prenose beogradski mediji, subotički biznismen Momčilo Rajić, zvani Moma Spas, optužen za organizovanje ilegalne proizvodnje alkohola, nagodio se sa državom, kojoj će morati da plati oko 60 miliona dinara, a moraće i da odleži šest godina u zatvoru.

Sporazum o potpisivanju krivice potpisao je i njegov sin Momčilo Rajić, zvani Mali Moma, kao i još nekoliko okrivljenih. Rajić se teretio da je sa još 11 svojih saradnika izbegavanjem plaćanja akciza i PDV–a na proizvodnju oko 300 hiljada litara alkoholnih pića prisvojio više od milion i dvesta hiljada evra, a državni budžet oštetio za više od 600 hiljada evra.

Među članovima alko–mafije bio je i Dragan Jelić, jedan od čelnika kruševačke policije. Alko–biznismen Rajić, vodoinstalater po zanimanju, još devedesetih godina zahvaljujući trgovini alkoholom za kratko vreme postao je jedan od najbogatijih Srba. Vlasnik je AD "Panon" iz Crvenke, zemljoradničke zadruge "Lunovo Selo" i zadruge "Velika Drenova", a njegov sin Mali Moma je direktor novosadskih firmi "Pan bir", "Mega Spas", "Subotičanka 024" i "Plavi golub".

Na Kelebiji, nedaleko od granice sa Mađarskom, sagradio je najmoderniju fabriku alkoholnih pića. Bio je vlasnik i pivara u Bečeju, Zrenjaninu, Titelu i Jagodini, ali su mu oduzete zbog neizmirivanja obaveza.
Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 7512
Povezane teme

momčilo rajić

moma spas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.