Komentara: 0
Pregleda: 3527

Na trgu se snimao film o Vodovodu

05.12.2011. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Na trgu se snimao film o Vodovodu

Tačno u podne oko 300 učenika i nastavnika iz Osnovne škole “Jovan Mikić” su formirali znak subotičkog Vodovoda na “Sunčanom satu”. Kiša i loše vreme nisu sprečili decu i organizatora da snime poslednje kadrove za film o pola veka rada i postojanja Vodovoda.

Subotički Vodovod je dosta radio na edukaciji naših najmlađih sugrađana, kao i potrošača o značaju vode. Realizovali su niz akcija koje su imale za cilj podizanje svesti potrošača.

Početak organizovanog vodosnabdevanja u Subotici postoji više od 130 godina kada je izbušen prvi bunar ispred Franjevačke crkve, građani su se snabdevali vodom putem vodonoša i na izgradnji vodovoda između Željezničke stanice i centra grada. Subotica se snabdeva vodom sa dubine od 200 metara.

Naredne godine na proleće subotički Vodovod obeležava pola veka svoga postojanja i rada.Vodovod je uvek poklanjao veliku pažnju da zdrava pitka voda bude dostupna svakom domaćinstvu, kao i da se upotrebljena vode kanališe i prečišćava.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3527
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.