Komentara: 6
Pregleda: 5819

Na snazi mera zabrane poseta pacijentima u bolnici zbog sezonskog gripa

31.01.2020. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Na snazi mera zabrane poseta pacijentima u bolnici zbog sezonskog gripa

Nekoliko dana nakon što su iz subotičke bolnice obavestili javnost da su preduzete preventivne mere shodno sezoni respiratornih infekcija tokom zimskih meseci, koje su se ogledale u ograničavanju broja lica koji mogu da posete pacijenta, od danas, 31. januara, važi mera POTPUNE zabrane poseta.

saopštenju iz subotičke bolnice od 27. januara navedeno je da sezonski grip ne zahteva zabranu poseta, ističući da tokom aktuelne sezone u našem okrugu nije dokazano prisustvo virusa influenze, a tokom prve tri nedelje januara broj prijavljenih slučajeva oboljenja sličnih gripu je na nivou koji ukazuje na nisku aktivnost virusa gripa.

U novoj Odluci navodi se da zbog rastućeg trenda stope učestalosti oboljenja sličnih gripu i kontrole daljeg širenja respiratornih infekcija unutar ove zdravstvene ustanove, uvodi se mera potpune zabrane posete pacijentima, kao druge vrste okupljanja lica koje nisu zaposlene u Bolnici.

Ova mera će biti na snazi dok se ne saopšti drugačije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 5819

Povezane vesti

Povezane teme

epidemija gripa

grip

sezona gripa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.