• Pregleda: 3741

Na snazi mera zabrane poseta pacijentima u bolnici zbog sezonskog gripa

Na snazi mera zabrane poseta pacijentima u bolnici zbog sezonskog gripa

Nekoliko dana nakon što su iz subotičke bolnice obavestili javnost da su preduzete preventivne mere shodno sezoni respiratornih infekcija tokom zimskih meseci, koje su se ogledale u ograničavanju broja lica koji mogu da posete pacijenta, od danas, 31. januara, važi mera POTPUNE zabrane poseta.

saopštenju iz subotičke bolnice od 27. januara navedeno je da sezonski grip ne zahteva zabranu poseta, ističući da tokom aktuelne sezone u našem okrugu nije dokazano prisustvo virusa influenze, a tokom prve tri nedelje januara broj prijavljenih slučajeva oboljenja sličnih gripu je na nivou koji ukazuje na nisku aktivnost virusa gripa.

U novoj Odluci navodi se da zbog rastućeg trenda stope učestalosti oboljenja sličnih gripu i kontrole daljeg širenja respiratornih infekcija unutar ove zdravstvene ustanove, uvodi se mera potpune zabrane posete pacijentima, kao druge vrste okupljanja lica koje nisu zaposlene u Bolnici.

Ova mera će biti na snazi dok se ne saopšti drugačije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
kojot Odgovori
Јел то Корона?
Saki Odgovori
To bi trebalo uvesti i za vrtice i skole.
Sofi
Šta bi to trebalo uvesti? Da deca ne idu u školu i vrtiće? Gde će onda deca iz vrtića biti dok im roditelji rade i kako će školarci nadoknaditi časove?
C
@Sofi, sve isto kao i kada su bolesni :D
Saki Odgovori
Misli se na bolesnu decu,uvesti merenje temperature i svih parametara odmah po ulasku u vrtic ili skolu,kao sto je na aerodromu i na granicama.
C
Biometrijski skener na vratima odma, kao u SF.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.