Komentara: 0
Pregleda: 6410

Na "Salašu 137" ubijen Nikšićanin

29.03.2010. u 20:50h
Izvor: Blic
<p>Nik&scaron;ićanin Banjo Domazetović (44), građevinski preduzimač, koga su povezivali sa pripadnicima crnogorske mafije, ubijen je u noći između subote i nedelje na &bdquo;Sala&scaron;u 137" na Čeneju. Njega je, prema nezvaničnim podacima, sa vi&scaron;e hitaca iz pi&scaron;tolja ubio Bogdan B. iz Novog Sada, koji je posle ubistva pobegao.</p>
Na "Salašu 137" ubijen Nikšićanin

Za osumnjičenim je organizovana potraga, a kako „Blic" saznaje, i žrtva i ubica su odranije poznati policiji.
Ubistvu Domazetovića je prethodila svađa i tuča gostiju na popularnom „Salašu 137". Prema prvim informacijama, osumnjičeni Bogdan B. se sporne večeri nalazio u delu lokala gde je bila organizovana privatna žurka na kojoj su bili gosti iz Novog Sada i Subotice. U drugom delu lokala Domazetović je sedeo za stolom sa nekoliko prijatelja. Oko ponoći, nakon dosta popijenog alkohola, između ove dve grupe gostiju došlo je do prepirke, a zatim je usledila i masovna tuča. U tuči, u kojoj je lokal potpuno demoliran, osumnjičeni Bogdan B. i Domazetović su razmenili nekoliko udaraca, nakon čega je došlo do zatišja.
- Domazetović je krenuo da izađe iz lokala kada mu je osumnjičeni prišao i udario ga još par puta u glavu. Nastavili su tuču u dvorištu, gde je Bogdan B. i potegao pištolj - kaže izvor „Blica" blizak istrazi. Prema prvim saznanjima, osumnjičeni je u momentu zločina stajao na stepeništu, odakle je i ispalio više hitaca u pravcu Domazetovića.
- Domazetović je pogođen sa više hitaca, a jedan metak ga je pogodio u glavu. Pao je na zemlju i preminuo na mestu - kaže naš izvor. Po dolasku, policija je zatekla telo ubijenog, ali ne i ubicu koji je odmah nakon pucnjave pobegao.

Očevici koje je policija zatekla na „Salašu 137" su naveli njegov identitet, a ispostavilo se da je odranije poznat predstavnicima MUP-a.

 

Kako „Blic" nezvanično saznaje, Bogdan B. zvani Baća star je oko 35 godina i stanuje na novosadskom naselju Klisa. Bavio se raznim poslovima, a radio je i kao izbacivač u jednoj popularnoj kafani na Klisi. Njegova žrtva Banjo Domazetović je takođe imao kriminalni dosije. Domazetović je bio poznat i policiji u Mađarskoj, gde je takođe optuživan za teška krivična dela za koja, usled nedostatka dokaza, nije osuđen. Prema nezvaničnim informacijama, Domazetovića je krajem 2001. Austrija izručila Srbiji koja je za njim zbog ubistva raspisala poternicu. Hapšen je i u akciji „Sablja", a poslednjih 10 godina je živeo u Subotici gde se navodno bavio građevinom. U „Službenom glasniku" grada Subotice, Domazetović i njegov brat Boško navode se kao kupci gradskog građevinskog zemljišta u subotičkom naselju Stari grad od 2003. godine. Uz njih se, kao jedan od vlasnika, navodi i njihov zemljak, Nikšićanin Dragoslav Striković, koji je dve godine kasnije ubijen ispred ulaza u beogradski SC „25. maj". Striković je ubijen hicem iz snajperske puške, a njegov ubica do danas nije uhapšen.

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6410
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.