Komentara: 2
Pregleda: 3067

Na meti lopova znakovi i rešetke za slivnike

08.07.2010. u 15:05h
Izvor: RTV Yueco
<p>U poslednje vreme uočene su masovne krađe rešetki na slivnicima i saobraćajnih znakova.Tokom godine ukradeno je do 400 znakova i više od 50 rešetki na slivnicima, a gradu je naneta šteta od oko dva milion dinara.</p>
Na meti lopova znakovi i rešetke za slivnike

U Direkciji za izgradnju grada kažu da je policija uhvatila na licu mesta osobu kako krade slivnik i protiv nje će biti podneta odgovarajuća krivična prijava. Direkcija je do sada podnela nekoliko desetina krivićnih prijava protiv N.N. lica koja kradu ili oštećuju znakove i rešetke na slivnicima. U poslednje vreme na meti huligana su rešetke na slivnicima i saobraćajni znakovi.Problem je što nepostojanje ili oštećenje saobraćajnih tabli može imati za posledicu i gubitak ljudskog života. Građani smatraju da je reč o ružnoj i opasnoj pojavi koja uz materijalnu štetu može građane da dovede u opasnost. Direkcija za izgradnju grada lepi nalepnice sa upozorenjima koje će biti lepljene na zadnju stranu novopostavljanih saobraćajnih znakova. U upozorenju se navodi da je to kažnjivo delo po krivičnom zakonu Srbije, a kazne za ugrožavanje javnog saobraćaja su do tri godine zatvora. Početkom ove godine lopovi su odneli 50 rešetki i 400 znakova.Ponovo postavljanje znakova košta oko 10.000 dinara, a u Direkciji kažu da su već potrošili 360.000 za postavljanje novih znakova.Šteta gradu za krađu rešetki iznose milion i 500 hiljada dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3067

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.