Komentara: 13
Pregleda: 6907

Na Horgošu zaplenjena veća količina numizmatičkih predmeta

02.10.2014. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
U zajedničkoj akciji carinika i granične policije juče je na graničnom prelazu Horgoš sprečen je pokušaj krijumčarenja kovanih novčića, zlatnika i poštanskih markica iz Republike Srbije, saopšteno je danas iz Uprave Carina.
Na Horgošu zaplenjena veća količina numizmatičkih predmeta

Svi numizmatički predmeti otkriveni su tokom kontrole vozila „ Volkswagen Golf“, kojim je upravljao 48- godišnji belgijski državljanin, albanske nacionalnosti, koji se carinicima predstavio kao ugostitelj. On je carinicima rekao kako putuje iz Makedonije u Belgiju, te da  samo prolazi kroz Republiku Srbiju.

Carinici su ipak odlučili da izvrše  detaljan pregled i tom prilikom su u prtljagu otkrili 28 kovanih novčića različite starosti i porekla među kojima se nalazilo i 6 zlatnika koji datiraju iz XII veka, kao i 590 starih poštanskih markica iz raznih zemalja.

Na Horgošu zaplenjena veća količina numizmatičkih predmeta

Da podsetimo, pre nešto više od dve nedelje na Horgošu je sprečeno krijumčarenje numizmatičke kolekcije od gotovo 1.500 predmeta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6907

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

uprava carina

horgoš

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.