Komentara: 4
Pregleda: 10855

Na Horgošu uhapšen osumnjičeni sa Interpolove poternice

09.04.2019. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Za vikend, na Graničnom prelazu "Horgoš" uhapšen je 34-godišnji Darjan Ješovnik, državljanin Slovenije i Crne Gore, koji se nalazi na Interpolovnoj poternici. Dok čeka izručenje Hrvatskoj osumnjičeni će boraviti u Okružnom zatvoru u Subotici.
Na Horgošu uhapšen osumnjičeni sa Interpolove poternice

Ješovnika je u subotu na Horgošu, sa lažnim dokumentima, uhapsila srpska policija, u saradnji sa odeljenjem za borbu protiv organizovanog kriminala i već sutradan prepodne je saslušan u Višem sudu u Subotici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor do 30 dana.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda za tridesetčetvorogodišnjim državljaninom Slvenije i Crne Gore je raspisana međunarodna poternica od strane Republike Hrvatske, a radi vođenja krivičnog postupka u toj zemlji zbog krivičnih dela zloupotreba narkotičkih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela po Krivičnom zakonu R. Hrvatske. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, u toku je odlučivanje ispunjenosti zakonskih uslova za njegovo izručenje Republici Hrvatskoj.

Darjan Ješovnik se duže od decenije skrivao na teritoriji više država, uključujući i Srbiju. Sumnjiči da je tokom 2010. i 2011. godine, kao član organizovane kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika, prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina iz Brazila u Španiju sa namerom da ga distribuira u Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji.

Većina članova ove organizovane kriminalne grupe uhapšena je u Španiji, Hrvatskoj i Srbiji dok je Darjan Ješovnik bio u bekstvu. Iz krugova bliskih MUP-u saznaje se da je Darjan Ješovnik dovođen u vezu sa Darkom Šarićem.

Lociranje i hapšenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika Srbije i Hrvatske utvrđeno da koristi lažni identitet (Uroš Vojinović), on je ciljano izdvojen, identifikovan i uhapšen u subotu, 6. aprila, oko 18.50 sati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 10855
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.