• Pregleda: 8017

Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Carinici su, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa graničnom policijom juče oko podneva, sprečili pokušaj jedne putnice da prokrijumčari oružje, municiju i veću količinu lekova iz Srbije.
Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Slučaj je otkriven na izlazu iz Srbije, prilikom redovne carinske kontrole autobusa koji je saobraćao na liniji Srbija – Švedska. U tom autobusu domaće prevozničke firme putovalo je 23 putnika i niko nije imao ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Deteljnim pregledom prtljaga, kod jedne švedske državljanke, vijetnamskog porekla, u duplom dnu torbe sa ličnim stvarima, pronađena je veća količina oružja, municije i lekova. Autobus se iz Beograda uputio ka švedskom gradu Jonkoping, a putnica je u prtljagu nosila: tri pištolja, jedan škorpion, tri ručne bombe, kutiju municije, jedan predmet obmotan trakom nalik na prigušivač ili plastični eksploziv i tablete u tri najlonske kese nađene na njenom sedištu.

S obzirom na prirodu otkrivenog slučaja, na lice mesta je odmah pozvana kriminalistička služba koja i dalje vrši uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja.

Izvor: Telegraf

povezane teme

5
daki Odgovori
Cestitka kolegama sa horgosa
horatio caine Odgovori
svasta se prenosi.....ali eto neko ima dobar nos za takve slucajeve, svaka im cast...
kojot Odgovori
"Ћорава кока понекад убоде неко зрно"
titov omladinac Odgovori
Bravo!

Biće šteta ako ovo i Šveđani ne budu vrednovali pozitivno.
mik Odgovori
Sada je trenutak, odmah treba tražiti donaciju od Švedske! Naši carinici sprečili manji građanski rat
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.