Komentara: 5
Pregleda: 5854

Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja 50.000 evra

02.09.2020. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 50.000 evra preko graničkog prelaza "Horgoš", koje jedan putnik nije prijavio.
Na Horgošu sprečen pokušaj krijumčarenja 50.000 evra

Slučaj je otkriven sat i po posle ponoći, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus koji sabraća na liniji Beč – Pančevo. Na uobičajno pitanje službenika putnicima i vozačima, da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, niko nije odgovorio potvrdno.

U tom trenutku, primećeno je da jedan od putnika u sedište ispred sebe gura neki smotuljak, pokušavajući da ga sakrije u mrežicu za odlaganje smeća. Zbog toga je usledila detaljna kontrola, te je zaista, u sedištu ispred njega, pronađena crna zimska kapa puna neprijavljenih deviza.

U njoj se nalazilo 100 novčanica u apoenima od po 500 evra, dok je detaljnim pretresom putnika, u džepovima farmerki koje je nosio na sebi otkriveno još 7.100 evra.

Ovom 28-godišnjem državljaninu Avganistana vraćena je suma od 10.000 evra koja ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak od 47.100 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5854
Povezane teme

granični prelaz horgoš

uprava carina

carina

carinici

carinarnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.