• Pregleda: 5911

Na Horgošu otrkiveno 222.000 evra

Na Horgošu otrkiveno 222.000 evra

Na Horgošu, graničnom prelazu između Srbije i Mađarske, carinici su u dva automobila, u kojem su se nalazili srpski državljani, pronašli sakrivenih 222.000 evra - saopštila je Uprava carina Srbije.

Carinici su na izlazu iz Srbije, nakon rutinskih pitanja, odlučili da automobil "mercedes'', registaracije Bačke Palanke, detaljno pregledaju u garaži na graničnom prelazu.

U automobilu su bila tri srpska državljanina, dva muškarca i žena, iz Bačke Palanke, Subotice i Čelareva.

Nakon detaljnog pregleda otkriveno je da se ispod prednjih sedišta krije suma od 59.000 evra, ličnim pretresom vozača u jakni je pronađeno još 82.000 evra, dok se u ručnoj torbici suvozača i torbi njegovog prenosivog računara nalazilo 51.000 evra.

Potom je i u unutrašnjem džepu jakne njihove saputnice pronađeno još 50.000 evra. Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak pronađenih deviza, ukupno 215.000 evra, zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

U dugom automobilu, u kome se nalazila žena sa dvojicom saputnika, takođe, otkriven je devizni prekršaj. Ispostavilo se da je reč o majci suvozača iz prethodnog automobila.

Kao i u prethodnom slučaju svim putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 7.000 evra privremeno zadržan.

Izvor: Blic

povezane teme

12
Lenin Odgovori
Брацикине паре?
CIRINELA Odgovori
@Lenin
Ne bre kakav Bracika.
Žute pare, polako se pakuju.
karolj54 Odgovori
Znala žena da štedi
RADOVAN Odgovori
GDE SU PARE...-tu na stolu nema toliko deviza,koliko je navedeno u saopstenju........Pozovimo Dinkica da se to proveri oko TOKA NOVCA(sa stola,gde je nestao...)++++++++Uuuh,bre--pa i ovde se spominje ime ili nadimak BRACIKA,aaaaaaaaa,to mi je tako poznato==onda nema nista od truda i zalaganja granicnih sluzbi,isti iznos ce biti vracen vlasniku....TO JE SRBIJA....
Lenin Odgovori
@CIRINELA Жуте паре?!Ко ће га сада макнути?!МиниСтар?Мини Ми?....Аааа то је то!!!Нису ускладили термине!?Неко ће надрљати жуто...Како сад то?
Lenin Odgovori
Jеее.Молим вас.Где је нестао онај део где сам споменуо заједничко између лове,кофера и МиниСтара?!Није вала све тако жуто да ни то не смете објавити?Само зато што сам споменуо име тог господина?Није презиме него име!?Као да овако ако неко има мало петље неће сконтати ко је... *** cenzurisano ***
zoka Odgovori
Eto im kad nisu nosili "kofer" nego sakrivaju u stekovima.... :P
haubica Odgovori
to su pare od penzija !!!
Sanda Odgovori
Lako je moguće da među ovim likovima koji su sada uhvaćeni sa devizama na granici bude i neki budući istaknuti političar ili jako bitna faca u nekoj stranci i za nagradu dobije direktorsko mesto u nekom JKP kao što je to slučaj sa sadašnjim direktorom JKP Čistoća i zelenilo koji je svojevremeno 90-tih isto ovako uhvaćen na granici sa devizama a sada eto ga u kožnoj direktorskoj fotelji i pored pravosnažne sudske presude koja se može proveriti u sudu u Subotici da je kriv .... sve je to ista škola pa ko je uspešno prođe bude dobro nagrađen, ko veću mahinaciju učini tim više kotira na lestvici u stranci !
Citalac Odgovori
@Lenin, Cirinela, Radovan, kakve Vi to komentare pisete? kao pubertetlije nedorasle!!
Lenin Odgovori
@ Citalac
Мало шале у овом тмурном свету (са нијансама истине).Коме смета правац у библиотеку и нек извади од Толстолобика ону Ану Кањерину...Карелину....Карењину.Мало подебља књига да једно време не мораш читати наше глупости...Уосталом погледај коментаре на вест"Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić " тамо је све озбиљно к'о тумор на мошницама.... :-))
CIRINELA Odgovori
@Citalac
Oćito si se primio na žutu maglu.
Mi se sprdamo sa vlašću, ko nisi primetio.
Zašto?
Zato što ovo čitaju, sede i smeju nam se.
Zakrpe rupu dve koju ovde napišete, očiste koju kantu smeća koja vam se nađe na putu ia vi sretni ko kučići, vlast se obratila građanstvu. A kad ih prozovete za pljačke i deranje ćute zavučeni u mišju rupu. Tad je kriv Sloba kog skoro deceniju nema međ žive a više od decenije nije na vlasti.
Koliki je besa u meni prema toj pokvarenoj i razulatrenoj mafiji da bi sve živo proterao iz ovog gradsa sa govnavom motkom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.