Komentara: 15
Pregleda: 8472

Na Horgošu otkrivena garderoba vredna 13.000 evra

16.09.2014. u 18:13h
Carinici su 15. septembra 2014. godine, na graničnom prelazu Horgoš, sprečili nelegalan unos garderobe vredne gotovo 13.000 evra, stoji u saopštenju Uprave carina.
Na Horgošu otkrivena garderoba vredna 13.000 evra

Oko podneva, u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave, pristigao je kombi sa prikolicom srpskih registarskih oznaka kojim je na relaciji Štutgart – Leskovac putovalo troje srpskih državljana.

Iako je vozač izjavio da se u vozilu nalaze samo korišćena lična garderoba i predmeti za domaćinstvo, carinici su, u saradanji sa službenikom granične policije, rešili da izvrše detaljan pregled vozila, prikolice i prtljaga.

Tom prilikom otkriveno je 20 velikih torbi – 16 u prikolici i 4 u prtljažniku. Na vrhu svake torbe nalazila se korišćena garderoba, ispod koje je bila skrivena nova neprijavljena garderoba.

Ukupno je pronađeno gotovo 1.500 odevnih predmeta raznih marki, poput "Scotti", "Givova" i  "Spirit", od čega je najviše bilo pantalona, patika, ženskih bluza, džempera, jakni, grudnjaka i setova sportskih čarapa.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a budući da vrednost otkrivene garderobe prelazi trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano.

 

 


Da podsetimo da se sličan slučaj dogodio početkom meseca, kada je na istom graničnom prelazu sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine muške garderobe poznatih svetskih brendova, ukupne vrednosti preko 2 miliona dinara.

Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 8472
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.