• Pregleda: 6084

Na Horgošu carinci otkrili 70.000 evra u džepu jakne putnika

Samo nekoliko sati nakon što su osujetili pokušaj da u zemlju uđe 40.000 neprijavljenih evra, carinici su na Horgošu uspeli da spreče još jedan takav pokušaj i to u iznosu od 60.000 evra.
Na Horgošu carinci otkrili 70.000 evra u džepu jakne putnika

Nakon sinoć otkrivenog deviznog prekršaja, carinski službenici su nastavili da sprovode kontrolu jednakim intenzitetom, pa su u prepodnevnim časovima otkrili još jedan takav slučaj – samo veći.

Novi devizni prekršaj je otkriven kontrolom „mercedesa“ ruskih registarskih oznaka kojim je iz Rusije ka Srbiji putovao jedan 38-godišnji srpski državljanin, takođe iz Tutina.

Putnik je službenicima rekao da ima nešto novca kod sebe, ne precizirajući o kom iznosu se radi.

Nedugo potom, carinici su u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik stavio na zadnje sedište zatekli čak 70.000 neprijavljenih evra.

I ovom putniku je, kao i svim ostalim putnicima koji se zateknu u deviznom prekršaju, na licu mesta vraćeno 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak od 60.000 evra privremeno zadržan do okončanja postupka.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra, kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

21
Pera Odgovori
Ako nije limitirano i nema nikakvih obaveza,zasto mora da peijavljuju?
C
Da ih stave na listu za praćenje.
sofi
Tvoje pitanje je glupo a odgovor ovog C još gluplji.
Kopas
SOFI a tvoj komentar najgluplji.
sofi
@KOPAS
Tvoj odgovara i nick jasno govori da ti nemaš ništa ni na ni u glavi.
Taca Odgovori
"Privremeno zadrzan"
Neće taj svoje novce više videti...
Ali će carinici kupiti sebi još po jedan auto.
Nedim Odgovori
Baš su glupi ti putnici.Što se ne raspitaju koliko mogu preko granice a to je 10.000eura ostatak para mogu poslati preko western uniona ili deponovati u banku na tr pa poseduju deviznu karticu.Oduzeti novac inače Carina ne vraća.
Kopas
Nije istina. Ne lupetaj.
Mozes i vise od 10.000 ali si u obavezi da prijavis na carini.
dado
nisu to nikakvi putnici već trgovci drogom pogotovo što vidimo da su iz tutina I okoline to sve govori
Stanko
e moj Nedime,a jel si se raspitao koji procenat uzima westerne union??
bolje da platis prijateljima povratnu avionsku kartu,naravno wizzair ili neki slican jeftin i da oni prenesu pa si u plusu
pth Odgovori
Kamo lepe sreće da su svojevremeno bili ovako "ažurni" , kad su se devize iznosile u koferima!!
Majmun Odgovori
@Pera, pa mora se znati poreklo novca. Takav je zakon. Ne možeš prodavati drogu i preneti novac koji si zaradio naj taj način, na primer. Bez potvrde da je novac podignut sa računa u banci ne može se preneti više od 10,000 eu. Pa odakle taj novac? To je tako u svetu, ne samo kod nas. Odakle nekome keš u ruci, a niko ne zna kako je zarađeno.
Malena Odgovori
Radila sam na granici pre par godina. Naravno, ne na carini. Bilo mi je čudno što carinici ne dolaze kolima na posao. Bilo im je zabranjeno !!!
DA NE VIDI ŠIRA JAVNOST KAKVA LUKSUZNA KOLA VOZE. ČAST IZUZECIMA, ALI SU KORUMPIRANI BANDITI, UVEK NA STRANI VL.PARTIJE. A, KAKO DRUGAČIJE?
Leuw Odgovori
"unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra"
Vecu glupost davno cuo. Pitam se da li "svi" stvarno znaci SVI?
Ziđar Odgovori
Ljudi ne zezajte se staće stambena gradnja.Vidite da se poruši sve u nadi da će krenuti investicije.......
city woman Odgovori
Još jedna nelogičnost. Ne podržavam rad na crno i nedozvoljene rsdnje ali samim prijavljivanjem na granici veće sume od 10.000 evra neće se sprečiti napomenuto.
Davor P. Odgovori
Znaći stižu ponovo pare iz Rusije da bi se radili novi građanski ratovi.
Nina Odgovori
Za mene bi prava vest bila da su carinici nekom našem političaru našli te neprijavljene evriće. Avaj, svi dobro znamo da naša carina funkcioniše po onoj narodnoj: malo tebi, više meni a državi šta ostane! Posebno kad neki naši visoki funkcioneri prenose pare ili poluge zlata preko grane. Tada je cariniku zabranjeno burlajnje po stvarima, inače mu sledi radna i partijska knjižica!
lenjguze
Nasli su gosn ministru Dulicu ako se sicate na hrvatskoj granici..
Svetac Odgovori
Za madjarsku,kazne za "visak"para.
10% preko 10.000e
20% preko 20.000e
....
50% preko 50.000e
sofi
Da, kazne ali se takođe oduzima sve preko 10.000.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.