• Pregleda: 5323

Na Horgošu 2,5 časa čekanja na ulaz u Srbiju

Na graničnim prelazima prema Mađarskoj najveća gužva je za putnički saobraćaj na Graničnom prelazu "Horgoš" sa autoputa E-75 na kojem se naizlasku iz Mađarske čeka oko 2,5 časa. Na drugim graničnim prelazima su zadržavanja od 15 do 30 minuta u oba smera.
Foto: Ilustracija (arhiva)
Na Horgošu 2,5 časa čekanja na ulaz u Srbiju

Na najvećem prelazu ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš, po podacima od 11 časova na izlazu iz Mađarske se čeka oko 2,5 sata (na izlazu iz Mađarske ka Srbiji kolone se duge više kilometara), dok se na izlaz iz Srbije trenutno čeka do pola sata. Na graničnom prelazu Kelebija, u putničkom prometu nema zadržavanja, kao ni na Terminalu preko kojeg prelaze kamioni.

Na Graničnim prelazima "Đala", "Bački Vinogradi" i "Bajmok" trenutno su zadržavanja na ulazu i izlazu od 15 do 30 minuta, a prelazi su otvoreni samo za putnički saobraćaj. Ovi malogranični prelaz osim državljana Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Islanda! 

Trenutna situacija je tipična za ovo doba godine zbog praznika i očekuje se da će i narednih dana intenzitet saobraćaja biti pojačan. Uprava carina radi maksimalnim kapacitetom, sve raspoložive saobraćajne trake su otvorene, a smene pojačane dodatnim brojem carinskih službenika kako bi zadržavanja bila što manja.

povezane teme

3
biciklišta Pišta Odgovori
Dokle više čekati još da bude otvoren i Horgoš 2 za automobile, jeli?? Prvi granični prelaz je bio Horgoš2 u okolini i evo, sad i na Bačkim Vinogradima, na Đali , na Horgoš1 svuda rade i idu ljudi okolo, komplikuju život i sebi i ostalima samo na Horgoš2 ne!? Koja je to logika i kome to godi tako??? Ko ide sad biciklom na H2? Šta sede tamo onda carinari preko zime koji đavo???
forest gamp Odgovori
@ Pista
Od drveta ne vidis sumu. Nije pitanje dal ce da se otvori Horgos I ,II III,IV ili Kelebija I,II,III, itd.
Vec" AKO" se udje u Uniju onda ce se sva ova bodljikava zica ukloniti. To je glavni problem ali
za to treba i politicka volja, pa da se tako i ponasamo. Po Pravilima Unije.
mile1 Odgovori
Зашто правила великим словом Форесте Гампе?

Треба да се понашамо само по Уставу Србије. За остало ме брига.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.