Komentara: 3
Pregleda: 6304

Na Horgošu 2,5 časa čekanja na ulaz u Srbiju

24.12.2015. u 14:07h
Na graničnim prelazima prema Mađarskoj najveća gužva je za putnički saobraćaj na Graničnom prelazu "Horgoš" sa autoputa E-75 na kojem se naizlasku iz Mađarske čeka oko 2,5 časa. Na drugim graničnim prelazima su zadržavanja od 15 do 30 minuta u oba smera.
Na Horgošu 2,5 časa čekanja na ulaz u Srbiju

Na najvećem prelazu ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš, po podacima od 11 časova na izlazu iz Mađarske se čeka oko 2,5 sata (na izlazu iz Mađarske ka Srbiji kolone se duge više kilometara), dok se na izlaz iz Srbije trenutno čeka do pola sata. Na graničnom prelazu Kelebija, u putničkom prometu nema zadržavanja, kao ni na Terminalu preko kojeg prelaze kamioni.

Na Graničnim prelazima "Đala", "Bački Vinogradi" i "Bajmok" trenutno su zadržavanja na ulazu i izlazu od 15 do 30 minuta, a prelazi su otvoreni samo za putnički saobraćaj. Ovi malogranični prelaz osim državljana Srbije i Mađarske, mogu da koriste i putnici iz EU, Švajcarske, Norveške i Islanda! 

Trenutna situacija je tipična za ovo doba godine zbog praznika i očekuje se da će i narednih dana intenzitet saobraćaja biti pojačan. Uprava carina radi maksimalnim kapacitetom, sve raspoložive saobraćajne trake su otvorene, a smene pojačane dodatnim brojem carinskih službenika kako bi zadržavanja bila što manja.

Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6304
Povezane teme

granični prelaz horgoš

gužva na graničnim prelazima

horgoš autoput

granični prelaz

gužva na granici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.