Komentara: 0
Pregleda: 1534

Na drugom po redu predavanju na projektu Reciklirajmo Zajedno u bioskopu Aleksandar Lifka.

10.05.2012. u 19:12h
Prisutni su imali priliku da upoznaju projekat Arijadnina Nit, koji se realizuje u Beogradu. Cilj projekta je da na što efikasniji način i što više kreativnosti pribiži svest ljudima da prirodu oko nas i te kako treba čuvati i negovati. Neke od njihovih projekata su postavljene plastične flaše na mostu, skulpture od snega, mozaici na ulici od čepova za flaše, i još mnogi drugi.
Na drugom po redu predavanju na projektu Reciklirajmo Zajedno u bioskopu Aleksandar Lifka.

Drugo predavanje je održala Ljiljana Krajnović iz Arhus Centra u Subotici. Upoznala je prisutne sa mogućnostima koje njihova organizacija nudi, i kojima se bilo kad mogu priključiti. Jedna od tih akcija su Zelene zgrade Subotice. U okviru projekta vrše edukaciju stanovnika o selektivnom prikupljanu otpada, podele stanovnicima vreće za reciklažu, postavljalju džambo džakove u zgrade i povezuju ih sa firmom koja otkupljulje reciklirani otpad. Kroz ovaj projekat stanovnici mogu lako da nauče da recikliraju i da održavaju svoju zgradu iz prikupljenih sredstava.

Posle dva održana predavanja, ovog vikenda (12. i 13. maj) održaće se „Trash art“ radionica na Otvorenom Univerzitetu, gde će prisutni imati prilike da pripreme različite predmete potrebne za porodične domove od recikliranog materijala, uz pomoć naših volontera.

Prijave i više informacija na: aiesec.org.rs/reciklirajmo-zajedno

Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1534
Povezane teme

aiesec

reciklirajmo zajedno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.