Komentara: 1
Pregleda: 2179

MZ "Centar II" organizuje izložbu i humanitarnu aukciju slika

23.01.2014. u 14:19h
Izvor: RTV City
MZ Centar II organizovaće humanitarnu izložbu slika i aukciju koju će zainteresovani moći da posete u foajeu Otvorenog univerziteta od 27.januara. Aukcija će biti održana 31.januara a biće ponuđeno oko 80 radova slikara amatera.
MZ "Centar II" organizuje izložbu i humanitarnu aukciju slika

Od 2006. u prostorijama MZ "Centar II" autori slika mogu izlagati svoje radove po mesec dana uz donaciju jedne slike čime je na jedinstven način promovisana stvaralačka delatnost naših sugrađana.

Oko stotinu slika je na ovaj način sakupljeno a nakon selekcije 83 će biti ponuđene na aukciji. Sav prihod namenjen je socijalno ugroženim stanovnicima ove MZ.

„Odabrali smo 80 radova kojima je određena početna cena i oni će biti izloženi u foajeu Otvorenog univerziteta. Izložba će trajati do 1. februara, a 31. januara sa početkom u 19 časova će se održati aukcija.“ - izjavio je Boris Vuković, predsednik skuštine MZ "Centar II".

MZ "Centar II" organizuje izložbu i humanitarnu aukciju slika

Jedan deo radova će biti predat Gradskom muzeju a oni radovi koje će posetioci moći da kupe nastali su različitim tehnikama.

„Zastupljene tehnike obuhvataju ulja na platnu, ulja na lesonitu, akril, akvarel, radove na svili a i predmete iz oblasti primenjene umetnosti. Stručna komisija je odabrala radove, napravila opštu selekciju radova koji bi možda mogli naći svog domaćina.“ - izjavio je Predrag Opalić, promoter izložbe.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2179
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.