• Pregleda: 1103

Monodrama "Lina, tvrđa od kamena" u Velikoj većnici

U organizaciji Kola srpskih sestara, monodrama "Lina, tvrđa od kamena" igraće se u četvrtak, 5. marta, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova. Povod za ovo humanitarno veče je prikupljanje sredstava za pomoć našem mladom sugrađaninu Ivanu Radmiloviću, učeniku trećeg razreda Gimnazije "Svetozar Marković".
Monodrama "Lina, tvrđa od kamena" u Velikoj većnici

Monodramu nastalu po istoimenom romanu Jovana Petrovića, u dramatizaciji Milisava Milenkovića, igra Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je za ovu ulogu dobila dve Zlatne kolajne na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, nagradu za najbolju žensku ulogu u Istočnom Sarajevu i nagradu za najbolju glumicu festivala u Korči.

"Lina, tvrđa od kamena" je istinita priča o teškom i potresnom životu bake autora romana, Line, od perioda njenog devojaštva, preko zrelog doba, pa sve do pozne starosti. Kroz Lininu životnu priču, punu neočekivanih, životom režiranih obrta, srećnih i tragičnih događaja koji se neprestano prepliću, prati se i presek istorijskih zbivanja kroz koje je ova žena tokom svog bogatog životnog puta prolazila - početak 20. veka, Prvi i Drugi svetski rat i poratni period.

Ulaznica košta 500 dinara, a kako je u pitanju humanitarno veče na kojem će se prikupljati sredstava za pomoć Ivanu Radmiloviću, učeniku trećeg razreda Gimnazije "Svetozar Marković", posetioci mogu da doniraju i dodatna sredstva u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Veliku većnicu.

Kolo srpskih sestara poziva sve ljude dobre volje da učestvuju i pomognu našem mladom sugrađaninu Ivanu, koji živi sa samohranom majkom. Više informacija o ulaznicama za predstavu možete dobiti na brojeve telefona 063/37-00-33 i 060/75-54-426.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.